Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:20
dualar
Yönetici

Aziz Allah şefaat ya ResulAllah ne demek

Aziz Allah şefaat ya ResulAllah ne demek

mum
Aziz Allah şefaat ya RasulAllah nedir ne anlama gelir?

Anlamı: Allah azizdir, Çok kıymetli ve değerlidir, Rasulullah’tan şefaat etmesini yardım etmesini diliyorum demektir.
Bu dua cümlesi ile Allah yüceltilir ve Allahın Peygamberinden şeaat dilenir.


Cevap: Aziz Allah şefaat ya ResulAllah ne demek

MECİDİE
Allahın ne kadar aziz ve güçlü olduğu anılır o kusursuzdur ve yardım edendir peygamberimiz hazreti Muhammedden de yardım diler şefaat isteriz inşAllah


Yorum: Aziz Allah şefaat ya ResulAllah ne demek

Kayıtsız Üye
Ayet-el kursi de de belirtildiği gibi Allah’ın izni olmadan kimse şefeatçi olamaz. Duaya icabet eden Allah’tır c.c. Peygamberimiz s.a.v. vefat etmiştir ve bizi duyması veya taleplerimize cevap vermesi mümkün değildir. Dolayısıyla dua ancak Allah’a yapılır ve ancak peygamberimiz efendimizi bizlere şefaatçi kılması niyazında bulunulabilir. Doğrudan peygamberimiz s.a.v. den şefaat talep etmenin doğru olmadığını düşünüyorum.

Okudunuz mu?  Allah Rasulü bize sabah akşam okunmak üzere bir dua öğretiyor

Yorum: Aziz Allah şefaat ya ResulAllah ne demek

Kayıtsız Üye
Hadislerde cuma günleri bana salavat getirenler an ve an bildirilir buyruluyor
yani şüpe yokki efendimiz s.av duymasın şefaatci olması ayrıca adem a.s affedilmesi cennette yazan Muhammeden resulullah kelamı üzere olmuştur yani efendimiz üzerine ismi dahi yeter iken nasıl olurda beni görmeden seven benim kardeşlerimdir diyen bir peygamberin ümmeti bence bana göre duymaz bilmez bansında yorum yapabilir çok yanlış düzeltmek duası ile esselamun aleyküm

Okudunuz mu?  Tehlikelerden koruyan dua

Kayıtsız Üye
Değerli misafir, çok değerli yorumun için teşekkür ederim. Gerçekten feyz aldım. Allah senden razı olsun 🙂


Kayıtsız Üye
Selam kardeş. Dua yalnız Allah Teala’ ya yapılır. Yalnız O’ndan yardım istenir. Şefaat in sahibi O’dur. Resulullah ve diğer tüm resuller (Salevatullahi ve selamuhu aleyhim ecmain) de bunu öğütlediler, öğrettiler. Tevhid inancını yaşıyoruz elhamdulillah. Hiç kimse, resuller dahil Allah’tan daha merhametli değildir. Rahman dururken, resulünden "beni kurtar" diye yardım istemek, bunun adına ne derseniz deyin önce Rabbimize karşı büyük ayıptır! Resulullah sav’i alemlere rahmet olarak gönderen O’dur. O bizim için bir hediyedir, rahmet hediyesi.. Hediye’den değil, o hediyeyi bize verenden yardım istenir. Resulullah sav ile cennete beraber olmak için dua ederiz ama bunu Allah’tan isteriz. Allah’ın rahmet etmediğine, resuller rahmet edemezler. Bu yazdığın yorumların birer birer kaynağını vermen lazım. Yoksa iftira olur. Her şeyi işiten ve bilen Allah’tır !!! Sen eğer resulü de her şeyi işitir bilir dersen, "her şeyi işiten Semi’ ve her şeyi bilen ‘Alim" isimlerine ortaklar çıkarmış olursun. Yapma bunu güzel kardeşim. Allah’ın resulünü, Allah’ın senden istediği gibi sev. O’na Allah’ın vermediği sıfatları vermeye kalkma. Bize örnek ve rahmet olarak gönderilen Allah’ın hiçbir resulü, "başınız sıkıştığında benden yardım isteyin" dememiştir, asla ! Dünya hayatı sona erdiği halde o beni her zaman duyar demek, Allah’a atfedilen sıfatı, O’nun kuluna yüklemektir.

Okudunuz mu?  Mevlit Duası

Ben bir mümin (inşaAllah) kardeşin olarak, samimiyetle yazıyorum bunu. Gerisi sana kalmış kardeş.

"Ve mescidler, Allah’ındır. Artık Allah ile beraber sakın kimseye yalvarmayın! (Cin Suresi, 18)


misafir1
şefaat hakdır. yardım istemek veya benzeri şekillerde de algılamamak ve yorumlamamak, böyleymiş gibi sunmamak gerekir. bu hususda düşülen çetrefil, başda buna rasuller layık olmak üzere, şefaat ehlini de kendimiz gibi, batıla hayran küfre uşak zannetmemizdendir. peygamberler babalarına eşlerine amcalarına çocuklarına dahi ancak Allah avc den açık bir delil gelinceye kadar dua etmişlerdir. şefaat hakdır ancak boş ümitlerle şefaat umanlar ise ancak peygamberlerin, Rabbim bunlar kitabını yüzüstü bıraktı şehadetiyle karşılacaklardır.

Okudunuz mu?  Rabbim bana öyle bir ... Ver ki

kur an ı kerimde peygamberlerin, kavimlerinin kendilerinden sonra, indirilen kitabı yüzüstü bıraktıklarına şahitlik yapacaklarından bahsedilir. bir peygamber kendisinden sonra yaşayan insanlara nasıl şahitlik yapabilir ki. bu bildirilme olayını da doğru anlamak gerekir. mesela bir borç sahibi de borcunun ödenip ödenmediğini bilebilir

Okudunuz mu?  Duanın kabul şartları

genel olarak düşülen bir hata da, gayble ilgili konularda duygusallıklara muğlaklıklara bilinmeyenlere sırlara vb meylederek, hem dünyada hem ahirette kendi menfaatimize olacak, gayet basit ve açık bir şekilde ortaya konan ve gözün önünde olan; yapacaklarımızdan ve edeceklerimizden uzaklaşmamızdır. şeriatler ve elçiler muğlaklıkları ortadan kaldırmak, açık bir şekilde yol göstermek için indirilmişlerdir ve gönderilmişlerdir. yoksa bilmemenin edebiyatı yapılabilir mi tabiki bilmiyoruz veya muğlaklıklara garkolacaksak bunca delil bunca hüküm niye indirilmiş. buna karşılık bir tarafdan da gayb hususunda düşülen bir başka hata da, gayb konusunda konuşurken aslında farkında olmadan da olsa, kurallar koyuyor tanımlamalar yapıyor oluşumuzdur.

Okudunuz mu?  Hz. İsâ'nın Duası

yoksa Allah utandırmasın yorumlarda genel olarak salih niyetler göze çarpıyor, selametle.


misafir1
yani demek istediğim, peygamberlerin vefadlarından sonra bilgilendirilmeleri, gaybe dair bir bilgidir. bunu söyleyen kimseye delili sorulabilir ve bu kimse bir delil getirebilir ancak bu hususi durum için getirilen bu delil de, acziyetimiz gözden kaçırılarak keyfiyet gözetmeksizin alabildiğince yorumlanamaz. bununla beraber peygamberlerin vefadlarından sora bilgilendirilmediklerini söylemekde gaybe dair bilgidir ve herhangi bir delili veya dayanağı da yokdur. yani aslında gözden kaçıyor ama bir şey reddedilirken de, gaybe dair konuşulmuş oluyor. kaldı ki ben borçlu bir kimseye de vefad ettikden sonra borcunun ödendiğinin bildirilebileceğini örnek veriyorum. bir ihtimalden bahsediyorum ve meleklerin bu kimseye gelerek; filanca hazretleri, biz emrin üzere sana borcunun ödendiğini bildirmeye geldik, yeni emrin nedir demeyeceklerini; zaten bu borçlu kimsenin oh be çekeceğini, meleklerinde gözün aydın borcunu ödediler diyebileceklerini söylüyorum. bu söylediklerim de ölen kimsenin borcunun ödenmesi ile ilgili tavsiyeler ve haberler göz önünde bulundurulduğu zaman, akla ziyan abes şeyler değil.

Okudunuz mu?  Cenabetken dua kabul olur mu?

aziz Allah ne demek, aziz Allah, aziz Allah şefaat ya resulAllah

Bu kategoride yer alan Erken kalkmak için dua! başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aziz Allah şefaat ya ResulAllah ne demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.