Anasayfa
17 Haziran 2021, 13:50
admin
Yönetici

Sperm abdesti bozar mı?

Sperm abdesti bozar mı?

mum
meni gelmesi abdesti bozar mı?

EVET

Meni çıkması hem abdesti hem guslü bozar. Spermi gelen biri mutlaka cünüplükten yıkanmalıdır.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum dostlar. Benim gusül ile ilgili kafama takılan birkaç soru var cevaplarsanız sevinirim.

Okudunuz mu?  Kendisinde devamlı yellenme mazereti bulunan bir kimse, özür sahibi sayılır mı?

Soru1) Öncelikle kişi cünup olduktan sonra bir miktar idrarını yaparsa daha sonra gelecek meni şehvetsiz olduğu için gusle mani değildir bunu biliyoruz. Ancak sorum su şekilde kişinin cünup olma anında idrarı varsa (rüyalanma hariç), cunüp olur olmaz hemen peşine bu idrarı dökse aynı hüküm geçerli olur mu? Ve idrarın miktarı önemli mi?

Okudunuz mu?  Kredi kartı ile taksitli olarak hacca gitmek caiz mi?

Soru2) Kişinin idrarı yoksa 40 adım yürünmesi yeterli olduğunu hükümdür. Ben de hem idrar hem yürümeyi bir arada yapıyorum. Sorum şu 40 adım yürüdükten sonra gelen meni şehvetsiz mi sayılır? Yani idrar yapmış gibi mi sayılır kişi. Hemen 40 adımın peşine beklemeden gusül alabilir mi? Bi süre zarfı lazımmıdır idrar yapmadan atılan 40 adımdan sonra?

Okudunuz mu?  Umre niyetiyle ihrama giren kişi Mekkeden geri dönmek zorunda kalırsa ne yapması gerekir?

Soru3) Kişi idrarını yaptı veya 40 adım yürüdü. Bundan sonra bir süre beklemek gerekir mi? Özellikle kişinin idrarı yoksa idrarı beklemeli mi yoksa hemen 40 adım yürüyüp gusül mü almalı?

Bu soruların cevaplarını çok merak ediyorum. Bilen dostların detaylı cevap vermesini rica ediyorum. Şimdiden Allah razı olsun. Selam ve dua ile…

Okudunuz mu?  Namazda fatiha suresi okunduğunda "âmîn" demenin hükmü nedir?

arifselim
Aleykum selam.

– Evet böyle bir durumda da aynı şey geçerlidir.

– Normalde ne idrar nede 40 adım atmak şart değildir. Bu şeyler meninin şehvetle kesilmesini sağlamak içindir. Eğer meni şehvetle gelmesi kesilirse hiç birine gerek yoktur.

– İkinci soruda da buna cevap vermiş olduk.

Bu kategoride yer alan Dini Sorular Nereye Sorulur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sperm abdesti bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.