Anasayfa
12 Mart 2023, 6:41
Rüya Yorumu
Yönetici

İstiharede birşey görmemek ne anlama gelir?

İstiharede bir şey görmemek ne anlama gelir?

mum
istiharede hiç bir şey görmemek tabiri anlamı nedir?

İstiharede yatmak, rüya görmek şart değil hatta sünnet bile değildir.
İstihare namazı ve duası yapılır sonra içine ne doğuyorsa o yapılır. İstihare yaparken renk veya rüya görmeye çalışmayın gereksiz bir durumdur.


Cevap: İstiharede hiçbir şey görmemek ne demek

arifselim
Selamun aleykum. İstihare için öncelikle herkesin kendisi için yatması gerekir. Sünnet olan herkesin kendisi için istihareye yatmasıdır. Ayrıca istihare yaparken ya dua esnasında veya sabah uyandıktan sonra insanın içine gelen huzur ve istektir. Bu istek insan için hayrlı olup olamayacağına bir işaret olur. İstihare ile amel etmek ise ne farzdır nede vaciptir.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında beton ve kerpiçten ev görmek

Cevap: İstiharede bir şey görmemek ne anlama gelir?

ASUDE
istihare yapmanın bir sakıncası yoktur kişi herhangi bir işinin hayırlı olup olmadığını öğrenmek için Allah sığınır ve yardım ister ve Allah isterse okuluna bu yardımı verir ve ona yol gösteriir


İstihare rüya

Bilal kaya
Selamunaleyküm hocam .ben istihare yaptım.ancak rüyamda istihare sebebim olan sevdiğim kişiyi değil de başka bir kız vardı rüyamda o kızdan hoşlanıyodum.hiçbir renk falan da görmedim.uyandığımda sevdiğim kızı görmediğimi anlayıca şüphe ettim kendimden.ama o aklıma gelince huzur buluyorum.ne yapmam gerekir hocam??

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında karışık renklerin anlamı

Hocam bugün yine denedim ama rüyamda başka kızlar vardı.ama sevdiğim kızla hiçbir kötü düşüncem yok ikimizde fikir olarak islami düşünüyoruz na yapmalıyım?? Daha hiç konuşmadım onunla


arifselim
Aleykum selam. Bu rüya berrak bir rüya değildir ve sana işaret olmaz. İstihare demek, insanın kalbinin bir yöne meyletmesi, huzur bulması ve olumu olup olmadığı hissini hissetmesidir. Birini sevdiğin için kalbine gelen his farklı, istihare hissi farklıdır. Ayrıca evlilik için istihareden önce istişare yapılması gereklidir.

Okudunuz mu?  İstihare namazı sonrası görülen renkler

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm, İstihare namazlarına başladım, yaklaşık 6 gündür kılıyorum, fakat herhangi bir rahatlama, bir cesaret hissedemiyorum, rüya görmek konusu ise, nakledilen kesin kaynaklarda rüya ile ilgili kesin bir bilgi yok zaten rüyada göremiyorum. Vakit namazlarında istediğim şey için dua ediyorum ve biraz olsun rahatlıyorum sürekli namaz kılmak istiyorum uyumadan önce namaz kılmadan uyursam rahat uyuyamıyorum darlaniyorum


Tohat
Ve aleyküm selam. Genel olarak yaşanan bir durumdur. Aklının dingin ve sakin olduğu zamanlarda samimi ve içten olarak yapmaya özen göstermelisin. Örneğin sabah namazından sonra veya öncesinde beyin dinlenmiş olduğundan hislerine odaklanman daha mümkün olabiliyor. Yatmadan önce konuşmamaya ve zikir çekmeye de özen göstermelisin. İnşAllah emeline ulaşacaksın.

Okudunuz mu?  İstiharede yumurta kırmak

162E
İstihareye uzun süre yatıp ne bir his ne de renk görülmemesinin nedeni ne ve bunu neye yorumlamaliyiz?


Omer Faruk
İslam’da istihare değil istişare esastır! Rüya görseniz bile rüyanızla değil İstişare ile hareket edin. Allah’ın ayeti Şura 38

36,37,38. Size verilen herhangi bir şey, sadece dünya hayatının bir geçimliğidir. Allah katında olan; inanıp Rablerine güvenen, büyük günahlardan ve hayasızlıklardan çekinen, öfkelendiklerinde bile bağışlayanlar, Rablerinin çağrısına cevap verenler ve namaz kılanlar için daha iyi ve daha süreklidir. Onların işleri aralarında danışma (istişare) iledir. Kendilerine verdiğimiz rızıktan da sarfederler.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında karpuz

162E
Önce istişare bunu zaten biliyorum !:) ama buna rağmen karar verilemediginde istihare Efendimizin ikinci tavsiyesidir.
Rasûlullah Efendimiz: "Istihâre yapan zarar etmez, istişâre edende pişman olmaz" demiştir. Tesekkurler yine de yorumunuz için


Omer Faruk
< " İstihare yapan zarar etmez; istişâre eden pişman olmaz; iktisatlı davranan da başkasına muhtaç duruma düşmez. buyurmuştur (Taberânî, 1995: 6/365; Taberânî, 1985: 2/175; Süyûtî, 2004: 2/482; Heysemî, 1994: 2/566, 8/181.). " >
Sözlükte hayır ve iyilik istemek anlamına gelen istihâre, bir kimsenin, iki rekât nafile namaz kılarak yapmayı düşündüğü şey hakkında Allâh’tan hayırlısını istemesidir. Dolayısıyla uykuya yatıp rüya ile amel etmek değildir.

Okudunuz mu?  İstiharede dağ görmek

Üstelik istiharenin istişare sonrasında yapılacağına dair bu hadis delil değildir. Ayrıca İslam’da rüya dünyevi bir iş için DELİL değildir.

Özetle, istişare esas olup istihare yalnızca istişare sonucunda aldığınız kararın Allah’ın rızasına ve hayrınıza muvafık olması için yapılan duadır. Sonuçta istişare esastır.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında aydınlık odada olduğunu görmek

Selametle kardeşim.


byismail
selamun aleyküm. İstiharenin amacının öncelikle istişare olduğunu biliyorum. Evlilik düşüncem için istişare ettim ve akabinde istihareye de yattım, bugün 5. günüm ve ancak bugün bir rüya görebildim ve rüyamda pul biber paketinden başka bir yere kırmızı pul biber dolduruyordum. İstişarede olumlu düşündüğümüz durumun istiharemde bugün olumsuz olduğunu fark ettim. Sizce hangisini esas almalıyım. Çok ciddi bir konu yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında gelin ve damat görmek

162E
1.Ey Enes, bir işi yapmayı niyet ettiğin zaman o iş hakkında yeniden yedi defa istihare et. Sonra kalbinden geçen temayüle bak. Çünkü hayır kalbinde doğan mânâdadır. Hz.Muhammed
Hayir istemek anlamına gelmesi, bu dua sadece hayır istemektir, kalbe bir yönelme olmasi halinde inanmak olmaz anlamı tasimaz.
2.Istisare çok daha önemli bu dogru.İlk yapılması gereken de bu zaten ama karar verilemediginde Efendimizin bir sözü neden delil kabul edilemez? Bu sahih ise Efendimiz yapılmasını tavsiye ediyosa da elbette istihare nin hiçbir anlamı yoktur diyemeyiz.
3.İstihare, istişâre sonrasında yapılacaktır anlamına gelmiyo bu hadis bunu belirtmem gerek.Sadece istiharenin hiçbir anlamı yok demek doğru deil bunu söylemek istedim
4.Dünyevi bir işte rüyayla karar verilemez denilmemeli. Evet istiharede rüyanın görülmesi baglayici deil fakat olumlu renklerin görülmesi kalbe gelen hisle ilgiliyse Efendimiz de kalbin tatmin olmasından bahsediyorsa bunda bir mantıksızlık yok. His olumlu olsa da en doğru karar hem istişare hem istihare yapmak. İstişâre de karar verilebildiyse zaten istihareye gerek kalmayacağınin da farkındayım.Istihare kesinlikle doğru bilgiler verir bunu hiçbir zaman söyleyemem ama Efendimiz onerdiyse karar verilemediginde yapılması gerek diye düşünüyorum.
Selametle

Okudunuz mu?  İstiharede para görmek

istiharede bir şey gormemek, istiharede rüya görmemek ne anlama gelir, istiharede hiçbir şey görmemek ne anlama gelir

Bu kategoride yer alan İstihare sonucu gerçekleşir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstiharede birşey görmemek ne anlama gelir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.