Anasayfa
22 Eylül 2022, 0:31
temizlik
Yönetici

Gusülde ağza kaç kere su verilir?

Gusülde ağza kaç kere su verilir?

mum
gusülde ağza kaç defa su verilir?

Gusül alırken en az bir defa, en fazla 3 defa su vermek gerekir.
Ağız ve buruna bir defa su vermek farz, 3 defa vermek sünnettir.


Cevap: Gusülde ağza kaç kere su verilir?

HADİE
gusül abdesti alırkan ağız ve burun yıkanması farz olan kurallardandır birkere yapılması yeteli olan işlemin 3 defaya kadar yapılmasında sakınca yoktur maksat doğru ve dikkatli olmaktır

Okudunuz mu?  Adetliyken boy abdesti alınır mı ?

Güsul Abdestinde 3 Kere Ağız Ve 3 Kere Burna Su Vermek

abdulcan17
Merhabalar arkadaşlar.Ben güsul abdesti almadan banyoya girip bedenimi şampuan ve lif ile yıkarım.Sonrasında niyet eder 3 kere ağız , 3 kerede burna su verip sonrasında banyodaki duş hortumu ile saçımdan başlayarak bütün vücudumu sol el ile ovalayarak komple yıkanırım acaba yanlışmı alıyorum abdesti ? Okudumki farzında 1 kere ağız 1 kere buruna yazıyor ama ben ömrüm boyunca hep anlattıgım gibi aldım güsulum kabul olurmu ?

Okudunuz mu?  Abdestin bozulması için ne kadar kan akmalı ?

Bir sorum daha olucak ben avret ve makat kısmını sol elimle ovalayarak yıkıyorum bir problem olurmu ?


Yorum: Gusülde ağza kaç kere su verilir?

ACİLSERVİS
Müslüman olarak bilmek zorunda olduğun şeyler var. Yazından anlaşılıyor ki farz ve sünnetin ne olduğunu bilmiyorsun veya gusülde farzlar nelerdir ve sünnetler nelerdir bilmiyorsun. Bunları ilmihal kitabından öğrenmek zorundasın. Yani mecbursun.

Okudunuz mu?  Guslün Sünnetleri Kısaca

Ağza ve burna su vermek 1 defa farz 3 defa ise sünnettir. Guslün bu açıdan geçerlidir.


abdulcan17
Evet haklısınız araştırdımki 1 er kere su vermek farz 3 er kere sünnetmiş .Tabi sünnet sadece 3 kere su vermek değil bir kaç sünnet daha var.Fakat merak ettiğim ben şimdiye kadar 3 kere ağız 3 kere burna su veriyordum sonra kafadan başlayıp anlattığım şekilde yıkanıyordum diğer sünnetleri yerine getirmiyordum yinede güsulun geçerli oluyormu lütfen cevaplarsanız çok sevinirim.Teşekkürler

Okudunuz mu?  Cinsel organa bakmak abdesti bozar mı ?

ACİLSERVİS
Sana farz ve sünnetin ne demek olduğunu öğren dedim ama ilgilenmiyorsun. Bazı kelimeleri anlamazsan sonraki anladığını sandığın her şey boş.

Cevabın evet gusüllerin geçerlidir.


gusülde ağza kaç kere su verilir, gusül abdestinde ağza kaç kere su verilir, gusül de ağza

Bu kategoride yer alan Tedavi amaçlı sargı ve yara bantları abdest ve gusle engel olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülde ağza kaç kere su verilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.