Anasayfa
22 Nisan 2023, 16:23
aile
Yönetici

Evlenmek istiyorum ama olmuyor?

Evlenmek istiyorum ama olmuyor?

mum
Evlenmek istiyorum ama olmuyor?

Evlenememek ve geç evlenmek ahir zamanın büyük afetlerindendir. Çünkü geç evlilik veya evlenmmmezlik zinayı ve fuhşiyatı artırır.
Evlenmek için tedbirler alınmalı ve gerisi Allah’a bırakılmalıdır.


Cevap: Evlenmek istiyorum ama olmuyor?

AYSEN
evlilik islamiyetin olmasını istediği bie durumdur çünkü evlilikler başı boş düzeni yok ettiği gibi günahıda engellemekte ve kişinin sorumluluk sahibi olup aile kavramına sarılmasını sağlıyor

Okudunuz mu?  Sevdiğim kızın ailesi beni istemiyor...

Evlenmek istiyorum ama istediğim kişiyi bulamiyorum

umutyolu
Selamın aleyküm, 21 yaşındayım çalışmiyorum evdeyim ve evlenmek istiyorum devamli evliliği düşünüyorum herkes evde oturarak talibin çıkmasını bekleme diyorlar ama ben biliyorum ki Rabbim var o ol derse olur. Ama içime de umitsizlik düşüyor karşıma çıkanlar oldu ama içim hiç isinmadi çalış ise gir bulursun diyorlar ama benim ihtiyacım yok ve saçma geliyor edebimle evimde kurani mi okuyup namazımı kılıyorum. Tek istediğim evlenip mutlu bir yuva kurup hayırlı evlatlar yetistirmek..Bunun için sabredip dua etmek yeterli mi sizce ??

Okudunuz mu?  Evliliğimi Kurtarabilmek İçin Nasıl İbadet Etmeliyim

Evlenmek istiyorum bir türlü olmuyor

Mesut
29 yasinda erkeğim 5 sefer kız istemeye gittik hepsinde’de red cvb aldım neden olmuyor iş güç sahibiyim şirketim arabam evim herseyim var ama cevreme bakiyorum nerede işsiz içki ci kumarci varsa hepsi evlendi nerede yanlış yapiyorum anlamiyorum istemeye gittiğim kizlardan 3 ü evlendi 1 i boşandı geri diğer ikiside evlendiği kisiler insan denmez birisi gazinoda garsonluk yapiyor digerinin kocasi benim sirkette benden is istiyor yani Allah yazmadiysa olmuyor bu durum beni çok üzüyor o yüzden artik kiz istemeye falan gitmiyorum sadece işime bakiyorum olmadığı zaman puskolojim bozuluyor kendimi işime veremiyorum

Okudunuz mu?  Evlilere Yada Evleneceklere Bir Tavsiye

arifselim
Selamun aleykum. Herkes bir şekilde mutlaka imtihan olur. Kimi malıyla, kimi evladıyla, kimi işiyle ve kimisi de nefsiyle imtihan edilir. Biz helal ve meşru yollardan yolumuza devam etmeliyiz. Evlilik için gerekli tedbirler alındıktan sonra Allah’a tevekkül edilmelidir.


hrşygüzelolck
Her zaman derim evlilik konusunda erkekler daha şansli.Eger ahlakli edepli bir kiz olarak evde nasibini beklersen olmuyor.İcinin ısınmadıgı insanlar geliyor.Dışarıda aramak da bize aykiri geliyor.Ama erkekler istedigi kişiye gidebilir.Bii olmazsa digeri olur.Ama kizlarda böyle bir durum yok.Allah yardımcımiz olsun.Bol bol dua ve sabırla…

Okudunuz mu?  Kadınlar eşlerinin istemediği biriyle görüşebilir mi?

mutsuzkız
iyi akşamlar 26 yaşındayım bekar bir bayanım ailemle yaşıyorum muhafakazar bir aileyiz
çalışmıyorum evlenmek istiyorum
3 yıl birini sevdim internetten üzerinden tanışmıştık ailem istemedi ayrılmak zorunda kaldık.
görücülerim oluyor ama ya şartlar uymuyor ya içim ısınmıyor dua ediyorum namaz kılıyıorum acaba hata bendemi diyorum
babamın baskısından bıktım ben ilçede oturuyorum köyden istiyolar beni her yere uygun görüyor
çok sıkıldım çok bunaldım kimseye anlatamıyorum
evlenip kurtulsam keşke baskılardan yapmam gereken özel bir dua varmı

Okudunuz mu?  Boşanmanın eşiğinde misin? test et

arifselim
Herşey insanın istediği gibi daima olmayabilir. Sabırlı ol ve Allah’tan hayırlısını iste. Gönlünün istemediği kimseyi adabına uygun bir şekilde ailene veya annene söylemelisin.

Bu kategoride yer alan Evlenirken eş seçiminde neye dikkat etmeli? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlenmek istiyorum ama olmuyor? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.