Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:03

Kiminle evleneceğimiz kader mi?

Kiminle evleneceğimiz kader mi?

mum
Kiminle evleneceğimiz kader mi

Evet kaderdir. Halk arasında kader kavramı yanlış anlaşılıyor.
Evlilik kaderdir denince sanki Allah onları zorluyor, seçim hakları kalmıyor diye anlıyorlar. Allah kimseyi evlilik için zorlamaz. Seçme hakkı verir.
Kader Allahın her şeyi önceden bilmesi demektir. Allah kimin kiminle evleneceğini önceden bilir.

Okudunuz mu?  Nema haram mıdır? sözlükte faiz anlamına geliyor

Cevap: Kiminle evleneceğimiz kader mi?

ZİREGÜL
imanın şartlarından biride kadere inanmaktır herkesin bir yazısı vardır ve onu yaşar fakat bu aklımızı kullanmamamız demek değildir Allah bunun için insana akılda vermiştir


Evlilik kadetmi

Bu kategoride yer alan Ölüm meleği hakkında Süneni Şafii de Müzeninin Şafiiden rivayet ettiği bir hadiste ölüm meleğinin başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kiminle evleneceğimiz kader mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.