Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:57
fikih
Abone

Adet kaç gün sonra özür sayılır?

Adet kaç gün sonra özür sayılır?

mum
Adet kaç gün sonra özürden sayılır?

Normal adet günleri bittiğinde diğer günlerki akıntılar özrden yani istihade sayılırlar.
Örneğin On günden fazla olan âdet günleri özür sayılır.


Cevap: Adet kaç gün sonra özür sayılır?

ZİREGÜL
kadınların özel hastalık günleri 10 günü aştığı zaman bu özre girer kişi guslünü alır ve ibadetlerine devam eder bu şekilde yapması gerekir çünkü bu onun elinde olan bir durum değildir

Okudunuz mu?  Gusül abdesti banyodan önce mi sonra mı alınır?

Adet mi özür mü ?

Pinarkysln
Adet biteli 13 gün oldu bugünde kanamam var ve dogum kontrol hapı kullanıyorum adetim miyim bilmiyorum tamam temizlik süresi 15 gün olmalı ama acaba ilaçtan dolayı adet düzenim değişti mi ondan emin olamıyorum karın ağrım falan da var ben şimdi napmalıyım 2 gün sonra 15 gün olcak 2 gün sonra kendimi adetli olarak mı saymalıyım

Okudunuz mu?  İbâdet Deyince Akla Namaz, Oruç Gibi Emirler Gelmektedir. İbâdet, Sadece Bunlardan mı

Yorum: Adet kaç gün sonra özür sayılır?

mum
15 gün bitmeden adet olmak mümkün değil. 2 gün sonra kanama olursa adetten sayılabilir


Kayıtsız Üye
Afedersiniz şimdi ben 30 ağustos’da adet oldum öğle vaktinde. Bugün ise öğle vaktinde 10. gün olacak ve özür kanı sayılacak doğru mudur hesabım ilk olarak ?

Okudunuz mu?  Seferilikte giriş ve çıkış günleri ne zaman başlar ne zaman biter?

İkinci olarak da illa ki tam olduğumuz saatimi beklemeliyiz gusül almak için ? Örneğin saat 2 civarlarında oldum diyelim ben şimdi ya 1 dakika erken alsam gusül kabul olmaz mı ve tekrar mı almam lazım ?
Örneğin bugün sabah banyoya girdim guslümü aldım fakat 10. günün öğlen dolacağını bilmiyordum. Bu durumda tekrar gusletmek mi lazım ?

Okudunuz mu?  Uhud savaşında Hz Muhammed SAV in kılıcı ile savaşan sahabe kimdir?

arifselim
On günün dolduğunda artık akıntı olsa bile adet bitmiş sayılır ve özür sahibi sayılırsın. Hangi namaz vaktinde adetin başlamışsa ona göre hareket edebilirsin ve onunca günde o vakitte gusül alabilirsin.


adet ne zaman bitmiş sayılır

Bu kategoride yer alan Nasıl olsa arapça bilmiyoruz kuranı arapça okumak gerekmez diyen başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adet kaç gün sonra özür sayılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.