Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:57
temizlik
Yönetici

Elde yara varsa nasıl abdest alınır?

Elde yara varsa nasıl abdest alınır?

mum
elde yara varsa nasıl abdest alınır?

Elinde yara olan, yaraya su zarar veriyorsa yarayı ıslatmaz, abdestini aldıktan sonra veya yıkması sırası yaraya geldiğinde sadece ÜZERİNİ MESH EDER.
Yani yaranın veya bandın-alçının üzerini hafif ıslak el ise siler.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti yerine normal abdest alınır mı ?

Cevap: Elde yara varsa nasıl abdest alınır?

HADİE
islamiyet dini kolaylık dinidir insanı çözümsüz bırakmaz ve herzaman bir çözümü vardır elde veye vücutun başka bir yerinde olan yara abdesti zorlaştırıyorsa mesh edilmesi yetecektir

Bu kategoride yer alan Hanefi mezhebine göre bayanla tokalaşmak abdesti bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Elde yara varsa nasıl abdest alınır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.