Anasayfa
23 Eylül 2022, 15:39
Namazlar
Yönetici

İdrar bulaşmış çamaşırla namaz kılınır mı?

İdrar bulaşmış çamaşırla namaz kılınır mı?

mum
İdrar kendi idrarı ve bir avuçtan az ise hanefi mezhebine göre namaza engel olmaz ama şafii mezhebine göre bir damla bile olsa namaz olmaz.


Cevap: İdrar bulaşmış çamaşırla namaz kılınır mı?

İZGEN
idrar çamaşıra bulaşmışsa ve az ise namaza engel değil deseler bile hocalar yinede dikkat etmek bu güzel ibadeti temiz bir şekilde yerine getirmek gerekmektedir

Okudunuz mu?  Şafilerde akşam ile yatsı arası kaç dakikadır?

Yorum: İdrar bulaşmış çamaşırla namaz kılınır mı?

Kayıtsız Üye
Hocam orkid koyarak idrar için öyle namaz kılabilir miyim bende idrar kaçırma var her namazda değiştirmem gerekir mi


Yorum: İdrar bulaşmış çamaşırla namaz kılınır mı?

arifselim
Bir damla idrar dahi akması ile abdest bozulur. Bir namaz dahi kılabilecek vakit kalmıyorsa sen özür sahibi olursun ve idrar aksa bile namazını o halde kılabilirsin. Ama abdest alarak bir namazı da kılabileceğin vaktin oluyorsa temiz bir şekilde kılmalısın.

Okudunuz mu?  Evde namaz kılarken ezan okumak gerekir mi?

Kayıtsız Üye
Merhaba, idrarımı yaptım paçalarım sıvalıydı fakat bir paçam bileğimde sadece 2 parmak yüksekteydi. Ben de her zamanki gibi açık olan yere kadar yıkadım çıkarken. Acelem vardı gördüm paçamın çok sıyrılmamış olduğunu ama çıktım. Gidip yattım. Daha sonra içime bir kuşku düştü. Ya sıçramışsa ve ben tüm yatağa bulaştırmışsam? Ne yapmam gerekiyor?tüm çarşafı yıkamam mı gerek. Terleyen birisiyim kurusa bile ıslanıp tekrar bulaşır diye daha çok vesvese alıyorum. Lütfen yardım edin.

Okudunuz mu?  Ezandan önce sünnet kılınır mı

ACİLSERVİS
Yatağa bulaşmaz asıl namaz kılacağın kıyafetindir. Önemsemen gereken budur. Namaz için giysini değiştirebilirsin.


Kayıtsız Üye
Namazda giydiğim kıyafetle o yatağa girersem bir daha kullanmamalı mıyım namazda o kıyafeti peki? Çok teşekkür ederim cevabınız için.


ACİLSERVİS
Namaz kıldığın kıyafetle o yatağa istediğin kadar gir çık bir şey olmaz. O kıyafetlerle namaz kılabilirsin.

Okudunuz mu?  Tek başına namaz kılarken sesli okunur mu?

idrar bulaşmış çamaşırla namaz kılınır mı, sidik bulasmis kilotla namaz olurmu, kilota bulaşan sidik ile namaz kılınabilir mi

Bu kategoride yer alan Namazda Selam!!! başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İdrar bulaşmış çamaşırla namaz kılınır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.