Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:36

Her tevbe kabul olur mu?

Her tevbe kabul olur mu?

mum
her tevbe kabul olur mu

Her tövbe kabul olmaz. Sadece samimi yapılan tevbe kabul olur.
Günah ne olursa olsun insan Rabbine yönelip samimice af dileyip bir daha yapmayacağına söz verirse affedilir.
Bu konuda Rabbimizin bize sözü var.

Okudunuz mu?  Adetten ne kadar sonra ilişkiye girilir?

Cevap: Her tevbe kabul olur mu?

İZGEN
töbeyi öylesine değil içten ta kalpten dilenmelidir ALLAH herşeyi gören duyan ve bilendir ondan gizli hiçbirşey olamaz o töbe eden kişinin yüreğini görür o yüzden tövbe ederken inanarak edilmelidir


Her tevbe kabul olur mu?

Kayıtsız Üye
şöyle bir sorum var kafir tevbe edip sehadet getirimce af oluyor peko anlamadigim nokta su baskalarinin bilerek ve isteyrek kafir olmalarina sebeb olan kendi zevki eglencesi için sonra tevbe et derim yada tevbe ederim diyen tevbe etse ne olursa olsin o kisileri uyarmadan hep kafir kalmiyor mu yani bu çok ciddi bir suc sonucta hakka da giriyor?

Okudunuz mu?  Hayırlı, iyi kadın, nasıl olur?

Yorum: Her tevbe kabul olur mu?

Kayıtsız Üye
peki mum hocam dedigim gibi seyler uyarmadan kafir kalinmaz mi?


arifselim
Evet bu elbette bir ciddi bir günahtır, haramdır. Tövbe eden kişi o kimseleri elinden geldiği kadar uyarır. Elinde gelmeyen durumlar için samimiyetle Allah’a tövbe etmelidir.

Okudunuz mu?  Hz Danyal'ın Hayatı

Kayıtsız Üye
Benim bir sorum var ben yillarca alkol aldım sonun da bunun yanlis olduğunu anlayıp tövbe ettim Rabbim kabûl etsin şimdi ortamlara girdiğimde alkol alınıyor ama ben almıyorum benim bir kuzenim var oda ayni şekilde tovbe ettim dedi tövbe şu şekilde bidaha agzima alkol surersem Rabbim beni kullugundan silsin boyle bir tovbe etmiş üstüne alkol almış bana geldi tekrar tovbe et dedim ama bidaha içme dedim fakat yine dinlemedi tovbesini hatirlatmama rağmen içti tekrar tovbe etse kabûl olur mu sürekli içip tovbe ediyo nefsine hükmü yok ben o olaydan sonra konuşmuyorum çünkü bana da zararı dokunacak ama bir yandan da Müslüman muslumanin kardeşi bende günaha sağlanmasına dayanamıyorum ne yapmam lazım nasıl kurtarmam lazım elimden geleni yaptım ama arkadaş çevresi ona daha cazip geliyor benim yanimda serbest olmadigi için sürekli tartışıyorum bana bir akil verin ne yapabilirim kalbini kırmadan nasıl düzelte bilirim

Okudunuz mu?  Bilgisayar oyunu oynamak günah mı?

mum
< bidaha agzima alkol surersem Rabbim beni kullugundan silsin >
Bu kadar ağır sözlere gerek yok. "Ya Rabbi! İçki içtim hata ettim beni affet, sana söz veriyorum bir daha içki içmeyeceğim" demek yeterlidir.

Arkadaşınız her daim pşman olunca tövbe etsin, samimi olursa Allah kabul eder
Ama nefsine sahip olanla olmayan arasında değer farkı var

Okudunuz mu?  Akliniza gelen sey Rahmani mi seytani mi, anlamak ister misiniz?

tevbe nasl kabul olmaz

Bu kategoride yer alan Adam öldürmenin caiz olduğu yerler neresidir. Namus için adam öldürmek caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Her tevbe kabul olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.