Anasayfa
11 Mayıs 2022, 16:57
missa09
Abone

Şirk nedir nasıl olur

Şirk nedir nasıl olur

Betül
Allah tek 1 ilahtır bunu biliyoruz. Peki Allahtan baska ılah yoktur .sirk ne demek ? Allah’a ortak kosmak ne demek.hz.Muhammed mustafa kuranı kerimde Allah’a ortak tanımamakta emrolundum der. Ve bizde tanımadık ortak Allaha. Tek ılah Allahtır biliyoruz. Sirk demek baska ılah var demek mı ? Tek manası bu mu

Okudunuz mu?  Günahından tevbe eden hiç günah işlememiş gibidi hadisi (arapça)

Cevap: Şirk nedir nasıl olur

Efdal
Şirk nedir, nasıl şirke girilir?

Şirk, Allah’a ortak koşmak, onu sıfatlarını başkalarına mal etmek demektir.
Örneğin Allah her şeyi görür işitir ve her şeye gücü yeter… Biz şimdi bizim şeyh de her şeyi bilir her şeyi görür dersek Allahın bir sıfatını şeyhimize mal etmiş ve şirk koşmuş, müşrik olmuş oluruz.

Bu kategoride yer alan Kolonya orucu bozar mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şirk nedir nasıl olur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.