Anasayfa
28 Ağustos 2022, 21:07
Namazlar
Yönetici

Namazda duayı eksik okumak namazı bozar mı?

Namazda duayı eksik okumak namazı bozar mı?

mum
Namazda sureleri eksik okumak

Namazda süreleri eksik okumak namazı bozmaz ama okuyacağınız fatiha süresinin çoğunu doğru okumak şartı ile namazınız geçerlidir.


Cevap: Namazda duayı eksik okumak namazı bozar mı?

İZGEN
namazlar ödev gibidir eksik hatalı yanlış olmamalıdır yoksa ödev beğenilmez ve iyi not verimez bu benzetmeyle namazları daha severek saygı duyarak kılmalı dualarımızı güzel okumalıyız


Tahiyyat suresinde bir kısmı eksik okumak

Samuncle
"Esselâmü aleyke eyyühen-Nebiyyü ve rahmetullâhi ve berakâtüh" bu kısmı okumayı unuttum namaz geçerli olur mu?

Okudunuz mu?  Farz namaza başlamadan önce ihlâs suresini okumanın hükmü nedir?

Yorum: Namazda duayı eksik okumak namazı bozar mı?

mum
Hanefi mezhebine göre; hem ilk oturuşta hem de son oturuşta vacip, Şafiide ilk tahiyyat sünnet son tahiyyat farzdır.

Unutarak ilk oturuşta okumamak namazı bozmaz ama son oturuşta şafiide bozar


Kayıtsız Üye
Bir insan bilmeden yıllar boyunca namazını yanlış kılsa ve o hatasını düzeltemeden ölse mesela. Hiç namaz kılmamış gibi olmaz değil mi ? Namazda farz olan bir şeyi kaçırsa mesela veyahut bir hareketi yanlış yapsa.

Okudunuz mu?  Kitaba bakarak namaz kılınır mı ?

mum
Namazın kabul olmasına engel olan bir farzı yerine getirmemek, geçmişte kıldığı tüm namazları kaza etmesine sebep olur.
Ama hiç namaz kılmamış gibi değildir.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm.
Ben bir kaç namazda Kureyş suresi okurken "amenehüm min havf" yerine "half" diye okumuştum. Bu namazı bozmuş oluyor mu? Hangi namazlar olduğu tam olarak aklımda değil maalesef.

Okudunuz mu?  Vakit namazlarının sünneti ile farzları arasında konuşmak veya yiyip içmek caizmidir?

Ensar
Namaz kılarken yalnış okuduğunuz surelerde hata etmişseniz şu duruma bakılır eğer okumuş olduğunuz ayette mana bozulmuş oluyorsa o vakit namazın iadesi gereklidir yok eğer mana değişmemişse namaz geçerli olmuş olur. Zammı surelerde hata etmiş tekrar baştan alırsanız yine namaz geçerlidir sehiv secdeside gerektirmez.


Kayıtsız Üye
Yani ben anlamının bozulup bozulmadığını bilmiyorum hocam yukarıdaki mesajda yazmıştım bozulmuş oluyor mu anlam? 🙂 😀

Okudunuz mu?  İkindi namazının sünneti ile yatsının ilk sünneti bazen terk edilebilir mi?

Ensar
sizler okuyuşu düzeltin düzeltinceye kadar sorumlu değilsiniz ancak düzelmek içinde gayret edin bu gayretin üzerinden çıkacaksınız ilerde daha düzgün okumanız dileğiyle..


Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm. Şimdiye kadar namazlarımı kılarken oturuşlarda Rabbena Atina daki son ayet : "Birahmetike ya erhamerrahimin" kısmının duaya ait olduğunu bilmediğim için okumadım. Şimdiye kadarki namazlarımı kaza etmem gerekir mi?

Okudunuz mu?  Sabah namazının sünneti farzdan sonra kılınır mı?

ACİLSERVİS
Aleykümüsselam
Rabbena duasını ve sonraki duayı da okumak farz değildir. Farz olmayan bir duayı terk etmek namazı bozmaz. Lütfen namazda neyin farz ve neyin sünnet olduğunu öğrenin. Bunları bilerek namazı kılın.


berk1576
Arkadaşlar selamun aleyküm. 5 aydan beri bu sorun ile yaşıyorum. Fatiha suresi olsun, Kevser, ihlas, tahiyyat, rabbena’lar vs. vs. diye uzuyor bu dua ve sureler. Sessiz okurken bazı dua ve surelerde bazı harfleri çıkaramıyorum.

Okudunuz mu?  Menopoz dönemindeki düzensiz akıntılarda namaz nasıl kılınır?

Örneğin; Subhaneke duasında ”vela” kelimesindeki ”V” Harfini bazen çıkaramıyorum ve ”ela” olarak çıkıyor. Okuduğum bir yazıda namazda dünya kelâmı etmek namazı bozar yazıyordu. Bu sorun yüzünden defalarca namazımı iade ettiğimi bilirim. Bir diğeri Fatiha suresindeki ”Yevmiddin” kelimesindeki ”iki tane -d- harfi olan kısmı bazen tek d olarak çıkarıyorum bazen ise hiç ”d” çıkaramıyorum.

Tahiyyat okurken kelime-i şehadette ”Allah” kelimesindeki ”LL” olan kısmı ”L” yani tek L olarak çıkarıyorum. Keza dualarda da en başta belirttiğim tek bir harf yüzünden dünya kêlamı etmiş oluyorum ve namazımı tekrar iade ediyorum. İhlas suresini okurken ”Küfüven” kelimesindeki ”V” harfini ”F” olarak çıkarıyorum çünkü bastırarak söylemezsem bu sefer iki harfin hiç biri çıkmıyor. Buraya defalarcasını türetebilirim. Bu hatalar yüzünden bazı kelimeleri 3-4 defa tekrar ettiğim oluyor. Ne yapmalıyım? Bu okuma hatalarım yüzünden namazda huşum kaçıyor.

Okudunuz mu?  Sehiv secdesi ne zaman ve nasıl yapılır?

Abdest alırken yüzümü yıkıyorum fakat kulak mememin tam altıntaki o yüzün yıkarken değmeyen kısma su girmediği kanısına varıp tek parmaklarımla bir kere orayı da yıkıyorum. Keza ayaklarımı yıkarken bir kere su değdiğinde atıyorum en başta bir kere ellerime su doldurup avucumdaki suyu tamamen -topuklar da dahil- döksem bile içim rahat etmiyor ”Bu su ayağımın farklı yerine değdi yani bu su kullanılmış su oldu” deyip tekrar elime su doldurup defalarca bu olayı tekrarlıyorum. Biliyorum bu yazımı okuduktan sonra bazılarınız gülecek bazılarınız şaşıracak bazılarınız acıyacak fakat ben abdestimi 10 dakikadan aşağı alamıyorum.
Bu raddeye geldim ve gerçekten kötü hissediyorum.

Okudunuz mu?  Sabah namazına uyandırılmak

Yazdıklarım -özellikle yanlış okuma kısımları- fazla ve göze batacak şekilde ayrıntılı gelmiş olabilir ama beni mazur görün bunu yaşayan bilir şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum Allah (c.c) hepinizden razı olsun.


namazda sureyi eksik okumak namazı bozar mı, tahiyyati yanlis.okumak.namazi.bozar mi, namazda süreyi eksik okumak

Bu kategoride yer alan İlk oturuşta tahiyyattan sonra salli barik ve rabbena duaları okunsa sehiv secdesi gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda duayı eksik okumak namazı bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.