Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:57
temizlik
Yönetici

Gusül abdesti almak şart mı ?

Gusül abdesti almak şart mı ?

mum
Gusül abdesti almak zorunlu mu?

İslamda cünüp olan kişinin gusül alması farzdır. Bu emir hem Kuranı kerimle hem hadisi şeriflerle sabittir.
Gusül alamk şart, yani olmazsa olmazdır. Cenabet olup gusül almayan ve günlerce cünüp kalan büyük günah işlemiş olur.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almadan önce tuvalete gitmek şart mı?

Cevap: Gusül abdesti almak şart mı ?

HADİE
güsül abdesti temizlenmek paklanmak manasına gelir bu şekilde ibadetlere devam edilir guslü gerektiren durumlarda abdest alınması farzdır ve alınmassa günah işlenmiş olur


Gusül Abdesti Bu Durumda Şart Mıdır ?

yasuonaken
Selâmün aleyküm, 13 yaşındayım ve iki ay sonra 14 yaşıma gireceğim. Vücudum yaklaşık 4 -5 aydır meni üretiyor. Sürekli mastürbasyon yapma isteği oluyor ve kendimi tutmaya çalışsam da yaptıktan sonra, gusül alamıyorum çünkü almayı bilmediğimden farzıyla sünnetiyle her şeyi ile tam yapmak için telefonumla banyoya girip internetten bakarak alıyorum.
Çoğu zaman alamıyorum. İnternette 2 namaz vakti arası cünüp gezmenin günah olmadığı yazıyordu. Çünkü zaten namaz kılmak için temiz olmak gerekiyor fakat ben 20 – 25 gün cünüp kalabiliyorum.
Şu an namaz kılmıyorum benim cünüp kalmamda bir sorun olur mu? Şu an dün gusül aldım, temizim ama sürekli penisim ereksiyon halinde eğer mastürbasyon yaparsam gene gusül alamayacağım ailem neden sürekli banyoya giriyorsun diyecek dolayısıyla gene cünüp gezeceğim ne yapmam gerekiyor ?

Okudunuz mu?  Yaranın sulanması abdesti bozar mı ?

Yorum: Gusül abdesti almak şart mı ?

arifselim
Aleykum selam. Kendini sürekli mastürbasyon yapmaya alıştırmasan kesinlikle böyle bir sorun yaşamayacaksın. Bu huyunu terketmeye çalışmalısın. Sadece bir namaz vakti cünüp kalınabilir bundan fazlası ise haramdır. Bir yerden okuyarak gusül almana gerek yoktur. Sen ilk olarak guslün farzını yerine getir sana yeter. Ağza ve burna su vermek ile bütün vücudunu kuru yer kalamayacak şekilde yıkaman yeterlidir.

Okudunuz mu?  Rüyasında ihtilam olan bunu nasıl anlar?

gusul de abdest almak sartmidir, gusül abdesti almak zorunlumu, Mastürbasyun yaptıktan gusül abdesti almak şartmı

Bu kategoride yer alan Abdest alırken suyu israf etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti almak şart mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.