Anasayfa
11 Aralık 2023, 15:29
dualar
Yönetici

Korkmamak için ne yapmalı ?

Korkmamak için ne yapmalı ?

mum
Gece korkmamak için ne yapmalıyız?

Gece korkan ayetel kürsiyi okusun ve rahatlasın. Çünkü ayetel Kürsiyi okuyan kişinin başında 4-6 melek sabah kadar başında bekler ve onu her türlü tehlikeden korur.

Ayet-el Kürsi Okunuşu:
Allahülailahe illa hüvel hayyül kayyum, late’huzühu sinetün vela nevmün, lehu mafissemavati ve mafil ardı, men zelleziy yeşfe-u ındehu illa biiznih yalemü mabeyne eydiyhim vema halfehüm vela yühıtune bişey’in min ılmihı illa bimaşae, vesia kürsiyyühüssemavati vel’arda vela yeudühu hıfzuhüma vehüvel aliyyül azim.

Okudunuz mu?  Vakit dua vakti

Ayetel Kürsinin anlamı :
O’ndan başka ilah olmayan Allah, hay ve kayyumdur (ezel ve ebedidir). O’nu uyuklama ve uyku tutmaz. Göklerde ve yerlerde olan şeyler O’nundur. İzni olmaksızın O’nun yanında şefaat eden yoktur. Halkın önünde ve arkasında olanı (istikbal ve maziyi) bilir. İnsanlar O’nun ilminden, O’nun isteğinden başkasını ihata edemezler. Kürsisi semaları ve yeri içine alır. Onların hıfzı O’nu (Cenab-ı Ecelli Ala’yı) yormaz. O, pek yüksek ve büyüktür.

Okudunuz mu?  Aziz Mahmut Hüdayi Hz. duası

Cevap: Korkmamak için ne yapmalı ?

MECİDİE
ayetel kürsi için ayetlerin en güzeli ve hikmetlisi denmiştir herhangi bir sıkıntıyada derman olacağı söylenmiştir bu duayı devamlı okumak kişinin korkularından emin olmasını sağlar


Yorum: Korkmamak için ne yapmalı ?

Ben ceren
çok teşekkür ederim çok işe yaradı.༼๑◕◞◟◕๑༽

Okudunuz mu?  12 Rekatlık Hacet Namazının Sonunda Okunan Dua Hakkında

korkmamak için dua, kormamakiçindua, kormamak için ne yapmali

Bu kategoride yer alan Migren ağrısı için dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Korkmamak için ne yapmalı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.