Anasayfa
5 Ekim 2021, 5:00
temizlik
Yönetici

Yaradan akan su abdesti bozar mı?

Yaradan akan su abdesti bozar mı?

mum
Elinde veya ayağında olan yaradan akan irin abdest bozar mı?

Yaradan akan irin ve kan, yara dışına taşacak kadar çok ise abdest bozulur yoksa sadece yara üzerinde birikip akmıyorsa abdest bozulmaz. Bu bilgi hanefi mezhebine göredir.
Şafiide kan çıkması abdesti bozmuyor.

Okudunuz mu?  Gaz çıkarmak gusül abdestini bozar mı

Cevap: Yaradan akan su abdesti bozar mı?

HADİE
yaranın kanamsı irin veya su dolması taşmıyorsa sorun olmayacaktır ama genelde bu durumdan rahatsız olanlar yeniden abdest almayı tercih eder şayet durmuyor devam ediyorsa da yapacak bir şey yok özüre girebilir


bir yaradancikan kan abdesti bozarmi

bir soru
essalamun aleyküm ben şu durumdan şuan endişeleniyorum yemek yerken ekmeğin sert tarafı damağımı kesti ve ben abdest alırken endişeli endişeli alıyorum ne yapmalıyım hangi yolu izlemeliyim

Okudunuz mu?  Çapak abdeste engel mi ?

Yorum: Yaradan akan su abdesti bozar mı?

Ensar
Ve aleyküm selam,
Dinde asla zorlama yoktur,ağzınızda herhangi bir yara var ve gelecek olan su size zarar verecekse suyu dilinize yada ağız ucuna da değirmeniz yeterli olacaktır. Amel niyetlere göredir.


yaradan çıkan su abdesti bozar mı, Vücuttan Çıkan Su, yaradan su gelmesi abdesti bozar mı

Bu kategoride yer alan Vücutta yara varken abdest almak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yaradan akan su abdesti bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.