Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:36

Kıskanç insanlara nasıl davranmalıyız?

Kıskanç insanlara nasıl davranmalıyız?

mum
Kıskanan insanlara tavrımız alakamız nasıl olmalı?

Kıskanmak, Sevdiği, sahip olduğu şeyin başkaların sahip olmasına ve aynı tür ilişkiler içinde olmasına katlanamamaktır.
Kıskanç insan her kötülüğe başvurabilir, elimizdeki malın ve canların yok olmasına kadar her şeyi isteyebilir.
Kskanların bakışının bile insan ve eşyaya zarar verdiği felak süresi ile sabittir.
Onlardan uzak durmalı ve sürekli olarak Felak süresini okumalıyız.

Okudunuz mu?  Bankada güvenlik görevlisi olarak çalışmak caiz midir?

Cevap: Kıskanç insanlara nasıl davranmalıyız?

İZGEN
bazen iyi niyetli kıskanan hatta bunu dile getirenler olduğu gibi kötü ve art niyetli kıskananlar da vardır bu tür insanlar sözlü ve eylem olarakta rahatsız ediyorsa uzak durmalı ALLAHAsığınılıp dua edilmelidir


Yorum: Kıskanç insanlara nasıl davranmalıyız?

Kayıtsız Üye
Bence de uzak durulmali kiskanan haset eden insanlardan. Zararini gördüm cunki arkadaş guruplarinda. Simdi ise kayinvalidem asiri kiskanc ve haset ediyor. Uzak durmaya calistim, arkamdan herhalukarda bütün aileyi bana dusman ediyor. Kayinbabam beni sevdigi halde artik soguk davraniyor. Annenanne ve babaanneye iki hafta ugramasak, hemen kayinvalide onlari bana sitem etmeleri için gorevlendiriyor. Esim birakin beni savunmasini, teselli bile etmiyor. Esim’e ‘artik beni savunmani, kendi aile sinirlarimizi kabul ettirtmeni beklemiyorum senden, sadece biraz duygusal destek, bir teselli bekliyorum’ dedim. Ama ona da sessiz kaliyor. Annesi bir tavir yapsin kul kole oluyor, ciceklerle kapisini caliyor, beni de yaninda goturup cicekleri bana verdirttiriyor. Migrenim oldugu halde, agridan kivrandigim halde gec saatlere kadar annesinde otturturuyor beni. Annesinde hem kiskanclik, haset, inanilmaz yalan soyleme aliskanligi, tiyatrolar kurma gibi sinsilikler var. Evliligimizde ben bir tek kayin validemi goruyorum, eşim gorunmez sanki.

Okudunuz mu?  Bir erkeğin bütün vücudunu traş etmesi harammı

Henuz 5 aylik evliyiz ama psikolojim asiri derece de bozuldu. Ayrilmayi düşünüyorum. Bu durumda baska ne yapılır ki?


kıskanç insanlara nasıl davranmalı, haset insanlara nasıl davranmalı, kiskanc insanlara nasıl davranmali

Bu kategoride yer alan Dua ederken ısrarcı olmalı mıyız? Yoksa hayırlı değilmiş diyip dua etmemeli miyiz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kıskanç insanlara nasıl davranmalıyız? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.