Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:15
sizden91
Abone

Kızgınlık ve Talak – Şartlı talak boşama

Kızgınlık ve Talak – Şartlı talak boşama

yaseminnn
s.a hocam. Ben yeni evliyim. Eşimle geçenlerde bir tartışmamız olmuştu. Bi yere tatile gitmiştik orda kavga ettik ve ben telefonumu onun yanında bırakarak çekip gittim. Sonra kaybolunca onu aradım gel beni al diye. Oda çok kızmıştı.sen nasıl böyle bişi yaparsın. Sen ailene dua et aklıma seni boşamak bile gelmişti.ama sen herkese dua et dedi. Ama bir daha yaparsan gerçekten biter dedi. Şimdi içime vesvese düştü ben böyle bişiyi tekrar unutarak veya kızgınlıkla yaparsam talak mı olur ?


Cevap: Talak

Molla_Efdal
Değerli kardeşimiz;…

Boşanmak , için karşı tarafın veya sizin Seni boşadım yada Boş ol vb. kelimleri söylemeniz gerekir. Bu kelimeleri kullanan kişiler dinen boşanmış sayılırlar.

Okudunuz mu?  Bayanlara bakmak günahmıdır harammıdır?

Cevap: Talak

yaseminnn
Peki bizim mevzumuz şartlı talağa veya kinaye talağa giriyor mu?


Cevap: Talak

Molla_Efdal
@yaseminn nickli üye kardeşim…

Şuan senin dediklerine göre şartlı talak yada kinayeli talak dememiz mümkün değil. Lakin kocanız şunu şunu yaparsan seni boşarım yada şunu şunu yaparsan boşsun dedi ise bu muallak talak olur ve o iş yapılınca boşanma gerçekleşir. Bu konuda yapacağınız en iyi şey il veya ilçe müftülüklerine danışmak olacaktır.


mum
< bir daha yaparsan gerçekten biter dedi. >
Biter sözünden ne kastedilmiş. Boşama kastedilmişse, o işler gerçekleştiğinde bir talak gider, yok eğer bu tehdit amaçlı ise talak gitmesi söz konusu değil.

Okudunuz mu?  Saati en yakın sayıya yuvarlayarak söylemek sayılır mı

Kayıtsız Üye
Benim de eşim aynı şekilde çok sinirli bir şekilde ailem hakkinda bir daha konuşursan bitti ya da biter dedi. Çok huzursuzum. Haliyle konuştum. Ama o hiç boşanma düşünmedim. Talak kastetmedim. Sadece seni susturmak için dedim diyor. Nikahimiza zeval gelmiş mıdır?


Arkat
Ortada her hangi bir boşama cümlesi ve niyeti yok merak edilecek bir durum yok.


Kayıtsız Üye
Ben müftülüğü aradım hoca bana şartlı talaklarda şunu yaparsan bunu yaparsan gibi şarta bağlanan talaklarda niyete bakılır niyetinde boşama yoksa o işi engellemek korkutmak vs varsa yapsan bile nikaha bişey olmaz merak etme nikahında hiç bir sorun yok dedi şimdi biz neye inanıcaz her hoca farklı diyo biz kime inanıcaz eşime sordum seni engellemek niyetiyle dedim hep evlilimiz bitsin diye demedim dedi benim eşim bir kaç kez böle şartlı talak verdi yarakta inlerini görsem hakkımı helal etmicem dedim oda böle devam edersen boş ol dedi bende hiç sölemedim ona helal etmicem hakkımı diye ama bir kaç kez sinirlenince içimden geçirdim etmicem diye sonra vazgeçtim geri

Okudunuz mu?  Gusül Abdestinde Besmele, Niyet ve Mekan

abdullahbiri
Yarım yamalak bir çok yere soracağınıza ikiniz müftülüğe gidip anlatsaydınız. Alacağınız cevaptan sonra da artık kurcalamayacaksınız. Sorumlukuk anlatmanız da ve müftülükte olur. Müftülüğün bu cevabını kabul edebilirsin. Gayet yerinde bir cevap.


Kayıtsız Üye
Ben anlattım aradım müftülüğü bana ordaki hoca böle şarta bağlanan talaklarda şunu yaparsan bunu yaparsan boş ol boşsun boşadım Dendinde niyete bakarım dedi niyeti eğer engellemek korkutmak vs se yapsan bile nikahına hiç bişey olmaz dedi eşime sordum nikahı atmak için demedim dedi müftülükteki hocaya dedim oda sıkıntı Yok dedi direk yüzüne sölerse gider hakkın biri dedi ama öbür türlü niyete bakarım dedi

Okudunuz mu?  Oyuncak makinesinden oyuncak almak

Kayıtsız Üye
Merhaba lütfen bilgilendirirseniz çok mutlu olurum çok müşkül durumdayım… Eşimle boşanma kararı almıştık ama artık dayanamadık çekip gelmeyi düşündüm ve bunu ona söyledim bana git dedi giderken geri dönme ihtimalin olmasın inceldiği yerden kopsun deyip 3 defa boşol dedi bende nikahımız hala bitmedi 2 hakkın var 3 defa ayrı yerlerde söyleyince biter dedim bu defada tekrarladı yani toplam 6 defa söyledi önce 3 defa sonra araya farklı cümleler girdi sonra tekrar 3 defa ama o bunu yaptığında ben ay halimdeydim ve şimdik tekrarbirleşöek istiyoruz ve insanlar farklı farklı şeyler söyledi kimisi 3 talakdan biti düştü tekrar nikah kıyıp birleşebilirsiniz dedi kimside duasını okuyup devam edebilirsiniz dedi kimiside bitti artık uğraşmayın.. Nr yapmamız gerektiğini bilmiyoruz… Birleşmesinden bir sakınca varmı lütfen yardımcı olun.

Okudunuz mu?  Evde duvar kağıdı bulundurmak caiz midir İbadete engel midir?

imam
Talak hakkını sonuna kadar kullanmışsınız biz ne diyelim.
Tavsiyemiz karı-koca beraber bir müftünün yanına gidin ifadenizi alsın durumu anlatın belki bir çıkar yol vardır.
Allahtan ümit kesmeyin


Kayıtsız Üye
Bir mecliste verilen üç talak bir sayılır. üç kur bekleme müddeti ricat (dönüş) v.s

Okudunuz mu?  Uzaya Gidene Günah Varmı?

Kayıtsız Üye
Eski Eşimle bir tartışma anında kızgınlıkla tek seferde "boş ol boş ol boş ol" dedim. Bu durum tek talak mıdır üç talak mıdır. Resmen de boşanmış durumdayız.


mum
Hanefi ve şafii mezheplerine göre 3 talak sayılır, bazı alimlere göre ise tek mekanda tek seferdeki talaklar bir sayılır.


mevlutay
Hocam hanefi mezhebinden bir çift Velisiz nikah kıysa sonra üç talakla boşansa daha sonrada şafii mezhebine uyarak Velisi ile nikah kıyabilirmi. Çünkü şafii mezhebine göre Velisiz olduğu için ilk nikah geçersiz oluyor. Pişman olanlar için ve çocuklu olan bir aile için bir çare olabilirmi.

Okudunuz mu?  Allah neden Ahmed Deedat' a bukadar kötü bir sonu reva görmüştür?

mum
Hayır bu bir çare değildir. Bu yola başvuran sözde hocalar dini anlamamış ve yanlış bir yol izlemişlerdir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam eşim bana geçenlerde kinayeli bir laf etmişti bende onu bir daha öyle laflar etme diye uyardım oda dedi ki aynı lafı bazen sende ediyosun bende dedim benim boşama hakkım yok senin etmen tehlikeli dedim oda ben sana o hakkı verdim dedi bende o hak nikah esnasında veriliyor şu anda veremezsinki dedim oda olsun verdim ben dedi.
1)Bu durumda boşama hakkı bana geçermi? ben bunu çok önemsememiştim açıkçası
2) Geçtiğini varsayarsak 4 ay sonra falan eşime hamile değilim manasında ‘rahmim karnım boş’ manasını kasdederek ben boşum dedim ama o kelimeyi söylerken boşama manasında kullanılan anlamıda aklıma geldi istemeden anlık olarak. çok korktum araştırayım dedim netten meğer boşama hakkı nikahtan sonrada kadına geçebiliyor gibi şeyler okudum iyice korktum.nikaha zarar gelmişmidir?

Okudunuz mu?  Annemle tartıştım ne yapmam lazım

4)Eşimle konuşurken kelimeleri resmen özenle seçmeye başladım konuşurken acaba boşamayla alakalı bişey dersem gene aklıma boşama gelirde nikah zarar görür diye korkmaya başladım. geçen eşim şakadan’ harama kayarım bak’ dedi bende ‘harama kayarsan kay ‘ dedim o lafı derken sanki içimden bişey’ boşama niyetiyle diyosun şuan’ dedi ama ben bunu isteyerek içimden geçirmedim asla geçirmemde o niyetle cümleye başlamadım o ‘kay’ kelimesini söylerken sanki içimden bişey kinayeli boşama olan git manasını kastettin diye geçti ama asla böyle bir niyetim yok sadece içimden neden böyle bişey geçti diye kendime çok kızdım asla boşamak istemem eşimi.Bu düşünceler beni boğuyor hocam huzurumu kaçırdı resmen genel anlamda ara ara farklı konularda da daha önce vesveseye düştüm.Bu durum nikaha zarar veriyormu acil cevaplarsanız çok sevinirim Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Ateistler Yahudiler neden zengindir?

Yani kay derken gidiyosa gitsin talak diye içimden geçirdim ama ben bunu istemsiz olarak içimden geçirdim genel anlamdada vesveseli biriyim asla kasıtlı olarak boşama niyeti yok çok kafaya takıyorum çok üzülüyorum hocam


imam
Bacım siz vesvese yapıyorsunuz.
Kocanızın verdiği hak geçerli siz kabul etmeyin o hakkı geri iade edin rahat edin.
"Boşadım" kelimesi kullanılmadan boşama olmaz

Okudunuz mu?  Her saniye vesvese bitmiyor.

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun hocam yani aklımdan sanki benim niyetimmiş gibi geçen düşüncelerden sorumlu değilmiyim o kelimeleri söylerken?
2) eğer gerçek niyet boşama olsaydı harama kay ifadesi kinayeli lafızlara girermiydi?
3) Ben eşime bu hakkı istemiyorum demem yeterlimi?


mum
Ben bu hakkı geri sana red ediyorum deyin rahat edin.


muallak talak, talak, şartlı boşama

Bu kategoride yer alan Kızma birader ve solo test oynamak caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kızgınlık ve Talak – Şartlı talak boşama Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.