Anasayfa
14 Ağustos 2023, 22:10
Sohbet
Yönetici

Kader özgürlük ve sorumluluk ile ilgili yazı

Kader özgürlük ve sorumluluk ile ilgili yazı

melle
Kader özgürlük ve sorumluluk ile ilgili kompozisyon

Kader, Allahın önceden herşeyi bilmesi anlamıda olduğu halde halk tarafında yanlış anlaşılır ve özgür irade olmadığı, insanın sorumlu bir varlık olmadığını sanarlar.
Oysa ki insan özgür bir varlık olarak yaratmış Allah onu. Ona şükretmeyi de küfretmeyide özgürce yapması için irade vermiştir.
İnsan iyi veya kötü olma seçenekleri konusunda özgür bir varlıktır.

Okudunuz mu?  Akrabaların biribirine karşı sorumlulukları

Cevap: Kader özgürlük ve sorumluluk ile ilgili yazı

ebuturab
kader kelimesi toplumda yanlış anlaşılması asıl olan Allahın herşeyi daha önce bilmesi kaderin Allah tarafından yapıldığı öne sürülmesi yanlış bir düşüncedir.insan özgür iradesi ile yaptığı güzellik veya hatalar kendi kaderini vuku bulması olayıdır.

Bu kategoride yer alan Tefsir ilminin diğer ilimlerle ilişkisi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kader özgürlük ve sorumluluk ile ilgili yazı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.