Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:46
missa08
Abone

Tevafuk ile ilgili ayet varmıdır?

Tevafuk ile ilgili ayet varmıdır?

umutlucan
ayet yoksa sahih hadis paylaşırmısınız?


Cevap: Tevafuk ile ilgili ayet varmıdır?

mumsema
Tevafuk, Uygun düşme, birbirine uygunluktur.
Kitap ve sünnette tevafuk ile ilgili ayet ve hadis yoktur.
"Rastgelme" kelimesinin zıttı olan tevafuk, müslümanlar tarafından dini bir anlam yüklenir ve rasgele iş olmayacağı, her şeyin Allah tarafından yürütüldüğü için bu terim kullanılır.
Tevafuk, iki şeyin birbirine uygun ve denk gelmesi demektir. Hususen tesadüfe verilme ihtimali olmayan ve arkasında İlâhi bir kasıt ve iradenin varlığı hissedilen denk gelmelere tevafuk denir.

Okudunuz mu?  İlçe müftülüğünün görevleri

tevafuk ile ilgili hadisler, tevafuk ile ilgili ayet

Bu kategoride yer alan İslam dininin güzel ahlaka verdiği önem ile ilgili örnekler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tevafuk ile ilgili ayet varmıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.