Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:05
missa01
Abone

Özrü olan her vakit abdest almak zorunda mıdır? Mesela idrar

Özrü olan her vakit abdest almak zorunda mıdır? Mesela idrar

umutlucan
özrü olan o özür durumu meydana gelmese dahi abdest almalımıdır?


Cevap: özrü olan her vakit abdest almak zorunda mıdır?mesela idrar

Şema
Özürlü olan her vakit abdest almak zorunda akıntı veya gaz olmasa bile
Kural bu hem Şafii de hem hanefide

Okudunuz mu?  Ailede kardeşler arası evlilik sırası hakkında

Cevap: Özrü olan her vakit abdest almak zorunda mıdır? Mesela idrar

sevgiii
özürlü olduğumuzu nasıl anlayacağız benim gaz proplemi var ama birgün içindeki bir veya iki vakit namazımı abdesttim bozulmadayani gaz olmadan kılabiliyorum ama diğerlerinde mutlaka bir sıkışma oluyor kendimi sıkıyorum iyice ama gaz kaçıyor çoğu zaman bazen abdest alırken aynı şey oluyor deflarca abdest alıyorum namaza durana kadar hayattan bıkmış oluyorum iki üçkez abdetste başa dönüyorum namaza duruyorum gene gaz sıkışması ben nerden anlayacağım özürlümüyüm değilmiyim die çünkü kendime sorun ediyorum ya özürlü değilsem abdesttsiz namaz kıldım die delireceim artık bu gaz proplemi beni öldürecek.

Okudunuz mu?  Gusülde burundan ağıza kaçarsa tekrar edilmesi gerekir mi

Cevap: Özrü olan her vakit abdest almak zorunda mıdır? Mesela idrar

sevgiii
Özürlü kime denir, nasıl abdest alır, özrü sebebiyle elbisesine bulaşan necasetin hükmü nedir?

Dinmeyen burun kanaması, yaradan kan sızması, idrar tutamama, devamlı kusma, kadınların hayız ve nifas dışındaki akıntısı gibi bedenî rahatsızlıklar, en az bir namaz vakti süresince devam etmesi halinde, özür olarak kabul edilmiştir. Böyle olan kimseye de özürlü denir.
İslâm dini kolaylık dinidir; kişiye gücünün üstünde yük yüklemez. Özürlü sayılan kişilerin ibadetlerini yerine getirebilmeleri için birtakım kolaylıklar getirmiştir. Özürlüler, her vakit için abdest alır ve mazeret teşkil eden rahatsızlığından başka abdest bozan bir hal meydana gelmedikçe, bu abdestle o vakit içerisinde dilediği gibi namaz kılar, Kur’an-ı Kerim okur ve diğer ibadetlerini yaparlar. Namaz vaktinin çıkmasıyla veya başka abdest bozan bir halin meydana gelmesiyle özürlü kimsenin abdesti bozulur.
Kişiyi özürlü kılan hal, bir namaz vakti boyunca hiç meydana gelmezse, özür ortadan kalkmış olur ve o kimse özür sahibi olmaktan çıkar.
Özürlü kimseden akan kan, irin, idrar gibi şeylerin çamaşıra bulaşması halinde, bundan kaçınılması mümkün değil ve temizlendiğinde tekrar bulaşacaksa çamaşır yıkanmadan namaz kılınabilir. Fakat elbiseye tekrar bulaşmayacaksa, yıkanması gerekir.

Okudunuz mu?  Güvenilir olmakla ilgili Hadisleri verirmisiniz?

Selam ve dua ile…

özür, Özürlü kimsenin abdesti

Bu kategoride yer alan Kumar ile ilgili ayet ve hadisler nelerdir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Özrü olan her vakit abdest almak zorunda mıdır? Mesela idrar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.