Anasayfa
22 Mayıs 2023, 23:11
missa05
Abone

Peygamberimizin yahudilerle yaptığı anlaşmalar nelerdir?

Peygamberimizin yahudilerle yaptığı anlaşmalar nelerdir?

Kayıtsız Üye
Peygamberimiz yahudilerle yaptığı anlaşmalar nelerdir? Lütfen cevaplar mısınız?


Cevap: Peygamberimizin yahudilerle yaptığı anlaşmalar nelerdir?

@hmet
Peygamberimizin medinede Yahudilerle yaptığı anlaşma kısaca

Peygamberimizin yahudilerle yaptığı anlaşmalar nelerdir?

Anlaşmanın amacı: Devlet İçinde Sulhu Temin Etmek

Hz. Peygamber’in Medine’nin ilk yıllarında hazırladığı antlaşma buna bir misal teşkil eder. Bu antlaşmaya göre; Medine’de müslim ve gayr-i müslim herkes Rasûlullah’ın başkanlığında cemaatleşecek ve bir ümmet sayılacaktır.
Hz. Peygamber, pek çok faydalar sağlayacak bu antlaşmayı h. 1. yılda imzalamak için Hz. Enes’in evinde putperest Evs ve Hazrec kabilesi ileri gelenleri ile Yahudilerin büyüklerini topladı. Anayasa hükmünde yapılan bu antlaşma, yazılı vesika olarak Medine Devleti’nin ilk anayasasını teşkil etti. Hz. Peygamber böylece çeşitli ırk, din ve kabilelerden müteşekkil bir şehir topluluğuna Arabistan yarımadasında evvelce görülmemiş çok değişik bir içtimai yapıyı (ümmet) meydana getirmiştir. Hz. Peygamber siyasi başkan olarak, en yüksek devlet iktidarını temsil ediyor, kazai, askerî, hukuki mahiyeti itibariyle başkanlık sıfatını da elde etmiş oluyordu. Diğer bir deyişle, bu hukuki hamle sayesinde Hz. Peygamber evvelce sahip olduğu dinî iktidarın yanısıra dünyevi iktidarı, yani Medine Site Devleti’nin başkanlığını da kendi şahsında temsil ediyordu. Böylece Medine’nin hukuki, siyasi, beşerî, mali ve askerî statüsü belirlenmiş oluyordu. Yine Rasûlullah bu antlaşma ile eski Cahiliye düzeni yerine yeni bir nizam kuruyor, parçalanmış olan Medine’yi tek bir çatı altında toplamayı başarıyordu.

Okudunuz mu?  Kurban kesenlerin asure yapmak ve dagıtmak gıbı bır zorunlulugu varmıdır?

peygamberimizin yahudilerle yaptığı anlaşma nedir

Bu kategoride yer alan Mucize yaratan dualar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimizin yahudilerle yaptığı anlaşmalar nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.