Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:04

İman nasıl tazelenir?

İman nasıl tazelenir?

mum
iman tazelemek nasıl olur?

İman zamanla eskimez fakat zayıflar. Zayıf iman, salih ameller işleyerek kuvvet bulur. Sözler söyleyerek iman güçlenmez.
Lakin imandan çıkan biri yenden iman eder. Örneğin küfür bir sözü ağzından kaçıran kişi hemen kelime-i şehadet getirmelidir.

Okudunuz mu?  Yoldaki İşaretler- Akaid Soruları (test)

Cevap: İman nasıl tazelenir?

ZİREGÜL
imanın yenilenmeci canlanması azalmaması için müslüman kişinin günahlarından vazgeçmesi tövbe etmesi ibadetlerini daha dikkatli yapması gerekir


İman nasıl tazelenir?

Kayıtsız Üye
"La ilahe illAllah"(Allah’tan başka ilah yoktur.) şeklindeki,zikir iman tazeler. Bu çok önemli bir sünnettir.En üstün ibadettir. Bir mümin bu şekilde en az 100 kez zikretmelidir Allah’ı.İmanlı ölmek isteyen bu zikir asla terk etmemelidir.Son nefeste "La ilahe illAllah"(Allah’tan başka ilah yoktur.) diyerek ölen cennete girer.

Okudunuz mu?  Allah'ın hakkı üçtür ifadesi doğru mu?

Yorum: İman nasıl tazelenir?

Kayıtsız Üye
İnsanı dinden çıkartan en önemli durum, küfre düşmek ve şirktir.Konu iman tazeleme ise, imanın gitmesine neden bazı muhtemel durumları yazalım.
1-Din açısından küfür sayılacak durumlar.
2-Allah’ın varlığını birliğini inkar etmek.
3-Sünnetleri beğenmemek ve dalga geçmek.
4-Alimlerin kitaplarını okumayıp islam dinini öğrenmemek.
5-Farz kılınan ibadetlerin, gereksiz görülmesi.
6-Yasak sayılan hususları,yasağa aldırış etmeyerek daimi yapmak.
7-İslam dini ile dalğa geçmek.
8-Harama helal, helale haram demek.
9-Harama güzel demek.
10-Din değiştirerek mürted olmak.
11-Kafire,"Allah razı olsun"demek.
12-Allah’ın razı olmadığı bir işe "Besmele" ile başlamak ise uygun değildir.Bu duruma düşen insanlar, istiğfar duası okuyarak ve "La ilahe illAllah"(Allah’tan başka ilah yoktur.)diyerek imanı tazelemelidir.

Okudunuz mu?  Sünnetin zıttı nedir?

Kayıtsız Üye
Küfre düşmek ve şirk günahlarının dinden çıkaracağı bir gerçektir.Bunun dışında,insanı bekleyen en büyük tehlike,farz ve sünnetleri beğenmemek veya küçümsemektir.Tembellik veya bir mağduriyet sebebi olmadan bunlar yerine getirilmemesi günahkar insan olup hatta imansız ölmenin en önemli sebebi olabilir.Ama ibadeti isteksiz yerine getiren insan, hem dünyayı, hem ahireti kaybeder.Bu bir Kuran-ı Kerim ayetinde bildirilmiştir.Bu hususlara çok dikkat etmek gereklidir.

Okudunuz mu?  Zina edip tövbe etmek sonra tekrar zina etmek

iman nasıl tazelenir, iman tazelemek, imani tazelemek nasıl olur

Bu kategoride yer alan Cennette ibadet var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İman nasıl tazelenir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.