Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:44
Siyer
Yönetici

Hz Sare kimdir?

Hz Sare kimdir?

mum
Sare annemiz kimdir? Kısaca Hayatı

Hazreti Sare Annemiz
HZ. İBRAHİM’İN MÜBAREK EŞİ: Hz SARE

İman konusunda örnek gösterilen mübarek, fedakâr annelerimizden birisi de Sâre annemizdir.
Sare Validemiz İbrahim (as)’ın eşi, İshak (as)’ın annesidir. Hz. Sare güzelliğinin yanında; Firavun’a karşı namusunu koruma ve fedarkarlıklarıyla bilinir. O’nun doğumu, ailesi, nesebi hakkında kaynaklarda herhangi bir bilgi mevcut değildir. Sunmaya çalıştığımız bilgiler de İbrahim (as) ile evlenmesinden sonrasını anlatır.
Hz. İbrahim, Irak’ta Babil yöresinde peygamber olmuş ve kendisini İlânlık iddiasında bulunan hükümdar nemrudu Hak Din’e çağırmıştı. Nemrud, yönetimi kaybetme korkusuna kapılınca, İbrahim (as)’ı ateşe atarak yok etmek istemiş; Yüce Allah O’nu ateşte yanmaktan koruyarak, Nemrud ve adamlarını sinek ordusu ile helak etmiştir. Bu acı olaylar yaşanırken Hz. İbrahim’in yanında O’na iman eden, seven ve destekleyen bir kadın vardı. Bu kadın O’nun gibi büyük bir peygamberin eşi olmakla şereflenen; melekleri görmeye dayanıp, İlahi olaylara tanık olan Sare Validemizdir.

Okudunuz mu?  Peygamberimize suikast girişiminde bulunan ve sürgün edilen yahudi kabilesi

Cevap: Hz Sare kimdir?

MECİDİE
hazreti ibrahimin eşi olan hazreti sare yıllarca çocuk aşkı ile yanmış ama olmayınca h.z. ibrahimi başka bir hanımla evlendirmiştir daha sonra olan çocuğu ve hanımı kıskanmış üzülmüş ama geçkin yaşına rağmen ALLAH onada evlat vermiştir

Okudunuz mu?  Hz.Lokman ile Hz. İmran Peygamber midir?

hz sare, hz sare kimdir, sare annemizin güzelliği

Bu kategoride yer alan Resulullah mı ResulAllah mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Sare kimdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.