Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:53
Sohbet
Yönetici

İsra suresinin ilk ayetinin anlamı nedir?

İsra suresinin ilk ayetinin anlamı nedir?

melle
İsra suresinin ilk ayetinin açıklaması meali nedir?

Yüce Allah’ın sadece, değerli peygamberi Hz. Muhammed’e (a.s.m) nasip ettiği o büyük mu’cize, yani İsrâ mu’cizesinden dolayı bu mübarek sûreye "İsrâ sûresi" adı verilmiştir.

Bismillahirrahmanirrahim
MEALİ

1. Bir gece kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye, kulunu Mescid-î Haram’dan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah, noksan sıfatlardan münezzehtir; O, gerçekten işitendir, gözetendir.

Okudunuz mu?  Sevinçler paylaşıldıkça çoğalır,üzüntüler paylaştıkça azalır sözünün vermek istediği mesaj nedir ?

Az Açıklama:
Kulu ve peygamberi Muhammed (s.a.v.)’i gecenin bir kısmında yürüten Yüce Allah, büyüklüğüne yakışmayan şeylerden uzak ve münezzehtir. Yani Mekke-i Mükerreme’den Kudüs’e götüren Allah, noksanlıktan uzaktır. Mescid-i Aksa ile Mescid-i Haram’ın arasındaki mesafe uzak olduğu için, Kudüs’teki mescide Mescid-i Aksa denilmiştir. Tefsirciler şöyle der: Yürütme süresinin az olduğunu ve kırk gecelik uzak bir mesafeyi gecenin kısa bir kısmında katet-tiğini ifade etmek için üU lafzını nekre olarak getirdi. Bu olay, Allah’ın gücünü ve mucizesini en iyi bir şekilde ifade eder. Bunun içindir ki Sûreye, O’nun kudretinin mükemmelliğini, hikmetinin büyüklüğünü ve mahrukatın sıfatlarından son derece uzak olduğunu gösteren kelimesiyle başlandı. İsrâ hadisesi uyku halinde değil, uyanık olarak ve ruh ve bedenle birlikte gerçekleşmiştir. Orası, çevresini, Allah’ın özellikle Şam bölgesine verdiği meyve ve nehirler gibi maddî ve peygamberlerin karargâhı ve meleklerin iniş yeri olması sebebiyle de manevî bereketlerle bereketlendirdiğimiz bir yerdir. Bunu, Muhammed (s.a.v.)’e harikulade büyük âyetlerimizi göstermek ve onu, göklerin ve yerin melekûtundan haberdar etmek için yaptık. Rasulullah (s.a.v.) bu yolculukta yüksek gökleri, cenneti, cehennemi, sidre-i müntehâ’yı, melekleri, peygamberleri ve bunların dışında Yüce Allah’ın kudretini gösteren âyetleri ve harikulade şeyleri gördü. Şüphesiz Yüce Allah, Muhammed’in sözlerini işiten ve yaptıklarını görendir. Onun içindir ki, bir lütuf ve ihsan olarak bu mu’ci-zeleri sadece ona vermiştir

Okudunuz mu?  Kendisini (Haşa) Peygamber ilan eden dede

Cevap: İsra suresinin ilk ayetinin anlamı nedir?

ebuturab
isra Allahın kullarına en önemli hediyelerinden biridir..miraç olayı yaşantımızın her safasında şükrün temsili ve biadın adıdır..


İsrâ suresi

Bu kategoride yer alan İslam dininde yer alan ibadetlerden 5 tane başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İsra suresinin ilk ayetinin anlamı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.