Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:53
Sohbet
Yönetici

İslama göre hangi davranışlar ibadet sayılır?

İslama göre hangi davranışlar ibadet sayılır?

melle
İslama dinine göre hangi davranışlar ibaddettir? kısaca özet

İslamda sevabı belirtilen tüm işler ibadet sayılırler.
Namaz oruç hac zekat sadaka ve zikirler ibadet sayıldığı gibi, Aile nafakası için çalışmak, ilim öğrenmek, fakir ve yetimlere yardım etmek, anne babaya hizmet etmek ve insanlara yardım etmek de ibadettirler.

Okudunuz mu?  Düzgün ve güzel konuşmanın toplumda yeri nedir?

Cevap: İslama göre hangi davranışlar ibadet sayılır?

ebuturab
islam dini güzel ahlakı emrettiği üzere tebessüm yumusak konuşmak kırıcı söz kullanmamak yolda ki taşı alıp kenara bırakmak dahil Allah katında ecri büyüktür..
gece namazları gizli sadakalar ve oruçlar ibadet çeşididir..


islam dinine göre hangi tutum ve davranışlar ibadet kapsamındadır, hangi davranışlar ibadet sayılır, hangi davranislar ibadet sayilir

Bu kategoride yer alan Tüm dünyaca kabul edilen temel insan hakları nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslama göre hangi davranışlar ibadet sayılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.