Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:38

Kul hakkı ahirette nasıl ödenir ?

Kul hakkı ahirette nasıl ödenir ?

mum
Ahirette kul hakkı nasıl ödenecek?

Kul hakkı bu dünyada ödenmediğinde ahirette ödenir.
Hak sahibi, hakkını yiyen kişinin sevaplarını alır. Sevabı biterse kendi günahlarını ona yükler.
Peygamberimizin ifadesiyle "gerçek müflis" budur.


Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: İflas eden kimdir? Biliyor musunuz?
Ashab: Ey Allah’ın Rasûlü! Bize göre, müflis parası ve malı olmayan kimsedir dediler.
Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu:
Ümmetimin müflisi o kimsedir ki kıyamet günü kıldığı namazıyla tuttuğu orucuyla ve verdiği zekatıyla getirilecek aynı zamanda işlediği günahlardan; sövdüğü zina isnadında bulunduğu, haksız yere mal yediği ve haksız yere kan akıttığı ve ona buna vurduğu şerlerde ortaya konacaktır. Ve böylece o kişi yaptıklarının hesabını vermeye oturacak ve yaptığı kötülüklere karşılık iyilikleri takas edilecektir. İyilikleri bitince takas işlemi onun günahlarının buna verilmesi bunun sevaplarının da ona verilmesiyle devam edilecektir. Sonucunda da cezasını ateşle çekmek üzere Cehenneme atılacaktır. İşte müflis budur. (Müslim, Birr ve Sıla: 74)

Okudunuz mu?  İntihar edenler nereye gider

Cevap: Kul hakkı ahirette nasıl ödenir ?

İZGEN
yüce yaradanın kıyamette kul hakkı ile karşıma gelmeyin sözünden yola çıkarak bu davranışın çok günah olduğunu bilmek gerekir hakkına girilen kişinin günahını sırtlayarak daha günahkar bir kul olacaktır


kul hakkının hükmü nedir

Bu kategoride yer alan Sabırlı olmak için ne yapmalı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kul hakkı ahirette nasıl ödenir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.