Anasayfa
23 Temmuz 2022, 17:51
sizden95
Abone

Necaset bulaşır mı?

Necaset bulaşır mı?

magicksk
Yer tuvaletinde sifonu çektiğimizde su hızlı aktığından tuvalet taşının dışına sıçrıyor. Haliyle necasetli su maşrapaya da sıçrıyor. Bazıları tuvaletten çıkmadan önce maşrapayla su dokuyorlar.Sonra maşrapayı tuttuğu eliyle çeşmeyi açıyor, elini yıkadıktan kirli eliyle açtığı çeşmeyi su tutmadan tekrar kapatıyor.Boylece elinde yine necaset kaldigini düşünüyorum.
Kapı kulpunu eliyor. Bu kişilerin dokunduğu eşyalara necaset bulaşır mı?

Okudunuz mu?  İtikadi ve Ameli Mezhepler

Cevap: Necaset bulaşır mı?

mum
Necaset ıslak elde ise bulaşır fakat bana vesvese yapıyorsun gibi geldi.
Maşrapaya su sıçradığını bilemezsin ki? Gözle gördün mü?


Cevap: Necaset bulaşır mı?

magicksk
sifonu cektikten sonra peceteyle masrapanin sapini kontrol ettim peçete islandi.


Cevap: Necaset bulaşır mı?

mum
Daha önce de ıslak olmuş olabilir mi?
Tavsiyem bir ibrik kullanın.

Okudunuz mu?  Hangi alimler doğru söylüyor?

Kayıtsız Üye
Elimizde necaset olsa bu elimizi yıkarken elimizden ya da lavabodan (tam emin degilim nereden sıçradı) su sıçrasa (bir damla sıçradı ) bu necis kabul edilir mi yoksa eli yikarken sıçradığı için temiz su mu kirli su mu belli olmadigi için temiz mi kabul edilir ?
Ne olur yayınlayın cevaplayın sizin için çok basit bir konu olabilir ama benim için çok onemli kafam günlerdir onunla meşgul her yere necaset bulaştırdım gibi geliyor çünkü elimi havluya sildim havlu ıslaktı baya oradan onu koydugum yere gecti eve dağıldı diye dusunce geliyor lütfen cevaplayın

Okudunuz mu?  Dua - salavat veya zikirde verilen sayı ye eksik yada fazla ise bu dua - salavat - zikir kabul olmaz

mum
Eldeki ilk su temiz sayılmaz, nereye değmişse yıkanmalıdır. Necisten kastınız nedir bilmiyorum ama idrar, mezi, meni ve dışkı demektir.

Bu kategoride yer alan Kıble yönü nasıl bulunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Necaset bulaşır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.