Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:38

Küfür etmek ne kadar günahtır ?

Küfür etmek ne kadar günahtır ?

mum
Küfür etmek günah mıdır?

Küfür etmek, Argo kelimeler kullanmak ve sövmek müslüman işi değildir.
Çünkü müslüman bilir ki her söz kaydedilir ve hesabı sorulur.

İbnu Mes’ud (ra) anlatıyor: "Resulullah (asm) buyurdular ki:
"Mü’min ne ta’n edici, ne lanet edici, ne kaba ve çirkin sözlü, ne de hayasızdır." (Tirmizî, Birr 48, (1978)
Şarihler, mü’mine yakıştırılamayan bu vasıflara yer veren insanın tekfir edilmeyeceğini belirtirler. Bu maksatla mü’min kelimesini "kâmil mü’min" diye kayıtlarlar. Şu halde kötü söz sarfetme alışkanlığı olan insan imanını kaybetmez ise de imandaki kemali kaybeder. Mü’min kişinin, şahsî planda hadisi mutlak ifadesiyle anlayıp "ağzımdan çıkan kötü söz imanımı tehlikeye atıyor" diyerek kötü söz sarf etmekten kaçınması gerekir. Kulluk ve Fahr-ı Kâinat’a ümmetlik edebi bunu gerektirir. Fakat kötü söz sarfeden kimseleri tekfire yeltenmemek gerektiği de bilinmelidir. (Kütüb-i Sitte)
"Her kim de bir mü’mine la’net ederse, bu da onu öldürmek gibi(günâh)dir. Her kim de bir mü’mine küfür isnâd ederse, bu da onu öldürmek gibi(günah)dır." (Buhari)

Okudunuz mu?  Ölmek istiyorum ne yapmalıyım

Cevap: Küfür etmek ne kadar günahtır ?

İZGEN
müslüman küfür değil dua etmelidir çünkü müslümanın diline o yakışır bikereden bişey olmaz diye vurdum duymazda olunmamalıdır bu günah birkere dile yapışırsa devamı gelir ve alışkanlık olur ahiretinin kararmasına sebep olur

Bu kategoride yer alan Uyuşturucu satan birini ihbar etmek günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küfür etmek ne kadar günahtır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.