Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:44
Sohbet
Yönetici

Şintoizm tanrı inancı, kutsal kitabı, ibadet şekilleri nedir?

Şintoizm tanrı inancı, kutsal kitabı, ibadet şekilleri nedir?

melle
Şintoizm ne demek? Kısaca Bilgi

Dünyanın dinleri arasında yer alan Şintoizm M.Ö. VII. yüzyıla kadar eskiye dayandırılabilecek Japonların Milli Dini karakterini sergilemektedir. Şintoizm’in Japoncada karşılığı KAMİ-NOMİÇİ’dir. (Tanrıların Yolu).

Şintoizm’in herhangi bir kurucusu yoktur. Şintoizm’in geçirdiği safhalar üç devrede incelenir:
1- Mitolojik dönemlerde başlayan ve Budizm’in 9. yüzyıla kadar süren dönem.
3- Şintoizm’le Budizm’in birbirinden ayrıldığı, 1192’den 1868 reformuna kadar devam eden dönem.

Okudunuz mu?  Mevlana Cami'nin Sözü !

Şintoizm’in bir diğer özelliği milli, iptidai resmi inanış sistemi bulunmayan, diğer dinlere karşı oldukça hoşgörülü bir din olmasıdır.

Şintoizm’in iki temel özelliği kısaca şöyledir:
– Milli bir dindir.
– Tabiata tapmaya önem verir.

Japonların inanç ve ibadetleri:

İlahlarla ilgili inançlara göre birbiriyle hem kardeş hem karı-koca olan GÖK (Baba Tanrı) ile YER (Ana Tanrı) bütün Japon adalarını ve diğer Tabiat Tanrılarını doğurmuşladır. Bu iki ilah inancı etrafında dönüp dolaşan başka Tanrı inanışları da vardır. Nakledildiğine göre Japonya’da 8.milyon ilah vardır. Dağ, ırmak, ateş, gök gürlemesi, fırtına, yağmur, vb. ilahlar dışında her meslek sahibinin de ayrı bir ilahı vardır.

Okudunuz mu?  İbadetlerde denge nedir ?


Cevap: Şintoizm tanrı inancı, kutsal kitabı, ibadet şekilleri nedir?

AYSEN
japonyada var olan bir dindir zaten genelde o bilgede böylesine değişik ve garip dinler çıkıyor bu dine görede çok tanrı olduğuna inanılır


japonların kutsal kitabı, caynizm şintoizm dinler tanrıları kutsal kitapları, Sintoizm

Bu kategoride yer alan Konfüçyanizm tanrı inancı, kutsal kitabı, ibadet şekilleri nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şintoizm tanrı inancı, kutsal kitabı, ibadet şekilleri nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.