Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:53
Sohbet
Yönetici

Vahye dayanmayan inanç türleri

Vahye dayanmayan inanç türleri

melle
Vahye dayanmayan inanç türleri nedir? kısaca

Vahye dayanmayan inanç türlerinin sosyal hayattaki tezahürleri nelerdir?

" Ruhsal bunalım
" Ahlaki çöküntü
" Toplumu bir arada tutan temel değerlerdeki yozlaşma
" Milli ve manevi duygulara yabancılaşma
" Satanizm, reankarnasyon gibi batıl inanışların doğmasına neden olma

Okudunuz mu?  Şakalaşmak ile ilgili hadis

Satanizm

Satanizm nedir?

Satan; Türkçe karşılığı şeytan olan Fransızca bir kelimedir. Satanizm, şeytana tapınmanın adıdır. Diğer bir ifadeyle satanizm; kötülüğün temsilcisi olarak kabul edilen şeytana gösterilen bağlılık, onu yüceltme, ona ibadet etme demektir.

Reenkarnasyon

Reenkarnasyon nedir?

Reenkarnasyon, öldükten sonra başka bir bedenle tekrar dünyaya gelmektir. Bu inanca göre ruh, ölen bedeni terk ettikten sonra yeni bir bedene(insan, hayvan vb) geçerek tekrar dünyaya gelir. Bu sürekli olarak devam eder. (Anlatım: Osman Ay)

Okudunuz mu?  Rüku ve Secdede Ne Okunur?

Cevap: Vahye dayanmayan inanç türleri

ebuturab
vahye dayanmayan deizim budizm gibi bir çok din vahye dayanmamak ile beraber cehalet ve akıl dışı dinlerdir..bununla beraber materyalist düşünce bile sapık bir düşünce vahye dayanmayan bir akım olabilmektedir..


vahye dayanmayan inanç türleri nelerdir, vahye dayanmayan dinler, vahye dayanmayan inançlar

Bu kategoride yer alan Kur'an mealinden güzel davranmayı öğütleyen ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vahye dayanmayan inanç türleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.