Anasayfa
27 Kasım 2023, 8:08
Sohbet
Yönetici

Cuma namazının diğer namazlardan farklı yönleri nelerdir ?

Cuma namazının diğer namazlardan farklı yönleri nelerdir ?

melle
Cuma namazının diğer namazlardan farkı nedir?

Diğer namzları tek başına kılabiliriz ama cuma mutlaka cemaatle kılınır.
Bütün öğle namazları 4 rekattır ama cuma günü öğle iki rekat kılınır.
ve cuma günü hutbe okunur, herkesin camide hazır bulunması gerekir, yalnız kılınamaz.
Diğer namazlar evde, iş yerinde, tarlada veya yollarda kılınabildiği halde, cuma namazı yalnızca camilerde ve cemaâtle kılınabilir. Yüce Allah buyuruyor; "Ey müminler! Cuma günü namaz için çağrı yapılınca (ezan okununca) Allah ‘ın zikri olan namaza koşun ve alış-verişi (her türlü dünya işini) bırakın. Eğer bilseniz sizin için en hayırlı olanı budur." Cuma-9İlâhî emirle ve dini amaçla camilere koşan ve büyük bir kalabalık oluşturan müslümanlar, namazı müteakip Allah için, din için aralarında görüşürler, konuşurlar ve İslâm için yapılması gereken işler konusunda bilgi ve fikir alış-verişinde bulunurlar.

Okudunuz mu?  Namaz ibadetindeki kolaylıklar

Cevap: Cuma namazının diğer namazlardan farklı yönleri nelerdir ?

AYSEN
cuma namazı haftada birkere olan ve cemaatle kılınan bir namazdır cemaatle kılınması şarttır zira daha feyizlidir ve hocanın verdiği hutbeyide dinlemek önemlidr


cuma namazının diğer namazlardan farklı yönleri nelerdir

Bu kategoride yer alan Bir işte elinden geleni yaptıktan sonra Allah'a güvenmesine ne denir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cuma namazının diğer namazlardan farklı yönleri nelerdir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.