Anasayfa
7 Mayıs 2021, 19:30
Nedir
Abone

İslamda yolcu kime denir

İslamda yolcu kime denir

Kayıtsız Üye
islamda yolcu kimdir seferi kime denir Dinimizde seferilik hakkında bilgiler verir misiniz ?


Cevap: İslamda yolcu kime denir

Şema
İslamda yolcu-seferi sayılabilmek için, kendi memleketinden 90 km uzak bir yere yolculuğa çıkmak gerekir.

İslamda sferilik konusunda Geniş bilgi
< YOLCULUK NAMAZI

Okudunuz mu?  Sure anlamı cüz anlamı nedir?

İslâm dini kolaylık dinidir. Yolculukta genellikle bir takım sıkıntılar olabileceği için yolcuya bazı ibadetlerin ifasında kolaylıklar getirilmiştir. Ramazanda yolculuğa çıkan kimsenin orucunu kazaya bırakmasının mübâh oluşu, abdestte mest üzerine mesh süresinin üç güne çıkarılması ve dört rek’atli namazı iki rek’at olarak kılması bunlar arasında sayılabilir. İşte bu sonuncuya "kasr-ı salât" denir.

Okudunuz mu?  Zihinsel nedir sözlük anlamı

Sabah ve akşam namazlarının farzları ile sünnetlerde kısaltma söz konusu değildir.

Hanefilere göre yolcunun dört rek’atlı namazı iki rek’attan ibarettir. Bu gerçekte, dördü ikiye indirme anlamında olmayıp, yolcunun farzının tamamı o kadardır. Dörde tamamlarsa son iki rek’at nâfile olur. Ancak bu mekruhtur. Kötü bir iş yapılmış ve sünnete muhalefet edilmiş sayılır. Şâfiîlere göre iki rek’at kılmak ruhsat, dört kılmak azîmettir (el-Kâsânî, Bedâyiu’s-Sanâyi’, Beyrut 1402/1982, I, 91, 92; İbnü’l-Hümâm, Fethu’l-Kadîr, Mısır 1389/1970, II, 27 vd.) >

Okudunuz mu?  Bilgisayar nedir sözlük anlamı

islamda yolcu kime denir, seferi kime denir

Bu kategoride yer alan Kültürel değer nedir sözlük anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda yolcu kime denir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.