Anasayfa
29 Mart 2022, 0:55
Sohbet
Yönetici

Tevbe süresi neden besmeleyle başlamaz

Tevbe süresi neden besmeleyle başlamaz

melle
Tövbe suresinin başında besmele yok neden?

Tevbe süresi, halk arasında bir önceki sürenin devamı olduğu için besmele yoktur derler ama
Sabuni tefisirinden iki hadis aıntısı yaptım hep birlkte sebebini okuyalım

İbn Abbas der ki: Hz. Ali’ye, niçin Berâe (Tevbe) sûresinde BESMELE yazılmadı diye sordum. Şöyle cevap verdi: Çünkü, BESMELE bir güven verme ifadesidir. Halbuki Tövbe-Berâe sûresi, savaş emri ile inmiştir. Onda güven verme yoktur.
Süfyan b. Uyeyne şöyle der: Bu sûrenin başında, şunun için besmele yazılmamıştır: Besmele rahmettir. Rahmet ise eman yani güven vermedir. Halbuki bu sûre münafıklar ve savaşla ilgili olarak inmiştir. Münafıklara ise eman yoktur.

Okudunuz mu?  Arap yarımadasını gösteren haritadan mekke şehri

Cevap: Tevbe süresi neden besmeleyle başlamaz

AYSEN
bu sürenin başına konmayan besmele ilgili bir çok şey söylenmiştir tabi bunlar mantıklı seçeneklerdendir fakat bu sürenin diğer sürenin devamı olarak görüldüğü seçeneğide bulunmaktadır


tevbe suresinde neden besmele yok, tevbe suresinin başında neden besmele yoktur, tebbet suresi neden besmele çekilmez

Bu kategoride yer alan Yemekten sonra Allahın verdiği nimetlere şükür etmenin önemini nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tevbe süresi neden besmeleyle başlamaz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.