Anasayfa
15 Temmuz 2021, 14:23
Sohbet
Yönetici

İslam alimlerinin yaptıkları din tanımı nedir?

İslam alimlerinin yaptıkları din tanımı nedir?

melle
Alimler DİN’i nasıl tanımlar? Kısaca

Din kelimesi ile ilgili farklı tanımlar:

1. Cevheri dinin âdet, durum; ceza, mükâfat; itaat şeklinde başlıca üç anlamını verir ve terim olarak dinin bu son anlamdan geldiğini belirtir (es-Sıhâh, dyn md.).

Okudunuz mu?  Muharrem orucunu bozan durumlar nelerdir?

2. Râgıb el-İsfahânî sadece itaat ve ceza (karşılık) anlamlarını kaydetmiştir (el-Müfredât, dyn md.).

3. İbn Manzûr bunlara hesap ve İslâm ı da eklemiş, ayrıca deynin masdar, dinin isim olduğu yolundaki bir görüşü aktarmıştır (Lisânü’l-Arab, dyn md.).

4. Zebîdî, âyet ve hadisler yanında Arap şiirinden aldığı çeşitli örneklere dayanarak din kelimesinin yirminin üzerinde anlamını ve terim olarak iki ayrı mânasını zikreder (Tâcü’l-arûs, dyn md.)

Okudunuz mu?  Allah'a şükür ifadeleri

5. Mütercim Âsım Efendi ise dinin otuzu aşkın anlamından söz etmiştir. Bunlardan dinin terim anlamını yakından ilgilendirenler şunlardır: Ceza ve karşılık, İslâm, örf ve âdet, zül ve inkıyad, hesap, hâkimiyet ve galibiyet, saltanat ve mülkiyet, hüküm ve ferman, makbul ibadet, millet, şeriat, itaat (Kāmûs Tercümesi, dyn md.).

Okudunuz mu?  Hz. İbrahim'in babası Allah'a inanıyor muydu?

islam alimlerinin yaptıkları din tanımı

AYSEN
islam alimlerinin din tanımı


Dinin amacı iyi ile kötüyü,doğru ile yanlışı ,güzel ile çirkini bildirmektir onları ahirette ve dünyada mutluluğa kavuşturmaktır bütün islam alimleride hemen hemen bu fikirlerde buluşmaktadır


islam alimlerinin yaptıkları din tanımı, islam alimlerine yaptıkları dinin tanımı nedir, islam alimlerinin din tanımı

Bu kategoride yer alan Zirve nedir? Zirve sözcüğünün eş anlamlısı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslam alimlerinin yaptıkları din tanımı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.