Anasayfa
14 Ekim 2023, 5:34
Sohbet
Yönetici

Hz.Salih’in kıssasından çıkarılabilecek dersler

Hz.Salih’in kıssasından çıkarılabilecek dersler

melle
Hz. Salih (as)’ın kıssasından dersler

Hz. Salih ve kavmi kıssasından ibret ve ders alınmasını sağlamak diğer kıssalar gibi kıssaların temel hedeflerindendir.
Bu bakımdan eski kavimlerin başına gelen felâketler anlatılarak onlar gibi davrananların da aynı âkıbete uğrayacakları vurgusu Kur’an kıssalarında geniş yer tutar.
Bu bağlamda kıssalarda iyi ve kötünün modelleri ortaya konarak erdemlere ve ahlâkî olgunluğa teşvikle kötülüklerden sakındırma amacı güdülmüştür.
Bu teşvik ve caydırmalar teşbih, temsil, mecaz, istiare gibi edebî sanatlar ve tasvirlerle somutlaştırılmış resim tabloları halinde gözler önüne serilerek tesirin tonu edebiyat ve sanat boyutuyla da desteklenmiştir.
Yine Salih peygamber kıssasında yer alan bazı mûcizelerde ilmî gelişmeyi teşvik işaretleri bulmak da kıssalardan çıkarılabilecek dersler arasındadır.

Okudunuz mu?  Örnek davranışlar nelerdir?

Cevap: Hz.Salih’in kıssasından çıkarılabilecek dersler

AYSEN
hz salih peyganber gönderildiği kavime Allah inancını anlatmaya çalışmış fakat topluluk bunu reddedmişti elinden geleni yapan salih peygambere nankörlük eden kavim daha sonra helak olmuştur


hz salih kıssasından çıkabilecek dersler nelerdir, Hz Salih, H.Z. Salihin kissasindan çikardigimiz dersler nedir

Bu kategoride yer alan Güvenirlik ile ilgili sözler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz.Salih’in kıssasından çıkarılabilecek dersler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.