Anasayfa
28 Temmuz 2021, 7:54
dualar
Yönetici

Allahümme rabbe hazihid duası anlamı

Allahümme rabbe hazihid duası anlamı

Hoca
Ezan sonra okunan "Allahümme rabbe hazihid" duası ne demek?

Dua
Allahumme Rabbe hazihi’d-da’veti’t-tamme. Vesselatil kâimeti ati Muhammedenil vesilete vel fazilete ved-dereceter-refîah. vebashu makamen Mahmudenillezi veadtehu amin.

Duanın Anlamı:
Allah’ım! Ey bu tam davetin ve kılınacak namazın Rabbi, Muhammed (sav)’ye vesileyi, fazileti ve yüksek dereceyi ver. Onu kendisine vaadettiğin Makam-ı Mahmud’a ulaştır."

Okudunuz mu?  Dua nasıl yapılır? ÖRNEK - ilk Dua şöyle başlar

Cevap: ezan duası Allahümme rabbe hazihid davetitammeti

Hoca
Okunuşu: "Allâhümme Rabbe hâzihi’d-da’veti’t-tâmmeh, ve’s-salâti’l-kâimeh, âti Muhammedeni’l-vesîlete ve’l-fadîlete veb’ashü makâmem-mahmûdeni’l-lezî va’adteh.

Anlamı: Ey bu eksiksiz davetin ve kılınan namazın sahibi! Muhammed’e vesîle’yi ve fazîleti ver. O’nu, vaat ettiğin Makam-ı Mahmûd üzere dirilt" derse, ona kıyâmet günü mutlaka şefaatim helal olur." (Buhârî, Ezân, 8; Ebû Dâvûd, Salât, 28)

Okudunuz mu?  Peygamberimizin çok okuduğu dua

Cevap: Allahümme rabbe hazihid duası anlamı

MECİDİE
ezan sonrası okunan bu dua çok kıymetlidir hakkı ile içten okuyana Allah rahmet edecektir ezan duasında geçen peygamber efendimizde inşAllah bu dua ile şefaat decektir


Allahümme rabbe hazihid, Allahumme rabbe hazihid, Allahümme rabbe

Bu kategoride yer alan Allah yazdıysa bozsun demek günah mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allahümme rabbe hazihid duası anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.