Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:44
Sohbet
Yönetici

Sporla ilgili ayetler

Sporla ilgili ayetler

melle
Kuranda spor, spor hakkında ayetler

KURANDA SPOR YAPMANIN ÖNEMİ (BİR ÖRNEK)

Kuran’da dikkat çekilen davranışlardan biri, Hz. Eyüp’e gelen bir vahyi anlatan ayetlerde bildirilir:

Kulumuz Eyyub’u da hatırla. Hani o: Herhalde şeytan, bana kahredici bir acı ve azap dokundurdu diye Rabbine seslenmişti. Ayağını depret. İşte yıkanacak ve içecek soğuk (su, diye vahyettik). (Sad Suresi, 41-42)
Hz. Eyüp’e şeytanın vermiş olduğu sıkıntı ve rahatsızlığa karşılık Allah’ın bildirdiği tavsiyelerden biri ayağını depretmesi dir. Ayette geçen bu ifade hareket etmenin, spor yapmanın faydalarına işaret ediyor olabilir. (Doğrusunu Allah bilir.) Nitekim Ayağını depret, yere vur diye tercüme edilen urkud kelimesi, Enbiya Suresi 12. ve 13. ayetlerde koşmak anlamında kullanılmaktadır. Bu da burada kastedilen hareketin koşma veya hızlı yürüme şeklinde olabileceğini göstermektedir.

Okudunuz mu?  Tüm dünyaca kabul edilen temel insan hakları nelerdir?

2. ÖRNEK

Kur’ân-ı Kerîm’de:âyetinde geçen kuvveti Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm):
diyerek, te’kidli bir tarzda, kuvveti "atmak" olarak tefsir ederek "atma" ya ve "atıcılık"a müstesna bir yer vermiştir.


Cevap: Sporla ilgili ayetler

AYSEN
spor yapmak islamiyette olan bir şeydir ve peygamber efendimiz zamanındada yapılır hatta efendimizde katılırdı spor sağlık dinçlik verdiği için adabıyla usulüyle yapılınca gayet uygun görülmüştür

Bu kategoride yer alan Peygamberimiz'in hayatında "SPOR" ile ilgili örnekler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sporla ilgili ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.