Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:58
missa02
Abone

Üniversite Ortamında Nasıl davranılmalı

Üniversite Ortamında Nasıl davranılmalı

bilimci67
Öncelikle iyi günler dilerim.
Arkadaşlar ben bilkent üniversitesine gidiyorum hazırlıktayım harama bakma harama bakmama vs vs her zaman böyle tam olarak mahiyetini özellikle şu ahir zamanımız için anlayamadığım bir konu(mahiyetini anlayamamak derken gereksiz gereklilik değil nasıl uygulanabileceğini kastediyorum) (bu arada erkeğim belirtmeyi unutmuşum). Velhasılıkelam mesela sınıftayım yanımda kız oturuyor başı kapalı birisi de değil mesela ona davranışlarım nasıl olmalı dinimiz ölçüsünde selam alıp vermeli hal hatır sormalı ve hatta küçük coversationlar mı yapmalyım ayrıca sınıftaki diğer kızlara karşı tutumum nasıl olmalı?Ayrıca mesela kulupler oluyor belki biliyorsunuzdur o klüplerde mesela tanışmalar oluyor vs onlara katılmam doğru mu(hiç kulüplere katılmadım daha bu sene başladım üniye) ben bir cemaatin erkek lisesinden mezun oldum o zamanlarda gerçekten kafamda hiç böyle düşünceler olmuyordu önceden okudum haram harama bakma ayetleri ve hadisleri neticesinde şu ahir zamanda tam olarak nasıl davranılacağını bilmiyorum ve kalbim sıkışabiliyor yani (beni yobaz olarak nitelendirebilirsiniz ama insanın bazen basireti yetmiyor ve bir kaşık suda boğulabiliyor 🙁 ] Bana yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim yardımcı olurken ayet hadis eşliğinde cevap verirseniz sevinirim.(Meramımı tam anlatamamış olabilirim anlamadığınız yerlerde bana sorarak beni yönlendirirseniz sevinirim)

Okudunuz mu?  Neden selamün aleyküm denir?

Müslüman gencin üniversite hayatı nasıl olmalı? – Nureddin Yıldız

@hmet
Müslüman gencin üniversite hayatı nasıl olmalı? – Nureddin Yıldız

Üniversitede bir Müslüman genç nelere dikkat etmeli



Cevap: Müslüman gencin üniversite hayatı nasıl olmalı? – Nureddin Yıldız

bilimci67
Hocam şimdi hazırlıkta olduğumuz için büyük sınıflarda ders görme gibi bir olay yok sınıf düşünün duvara dayalı u şeklinde oturuyoruz sınıfın yarısındna çoğu kız yanınıza illa bir kız düşüyor grup olarak conversation yapmanız bekleniyor etkinlik yapmanız bekleniyor yani o kıza bakmanız gerekiyor bir yanımda kız oturuyor diğer yanımda erkek genelde erkeğe dönük duruyorum biraz soğuk davranıyorum kıza ama ben de kendimi rahat hissetmiyorum bu beni de etkliyor çok yapmacık bir garip hissediyorum kendimi düşünüyorum ki kızla en azından selam versem hal hatır sorsam şu şöyle olur muydu bu böyle olur muydu diye sorsam olur mu?Bana gayet de olabilir gibime geliyor ama harama bakmayın ayetlerinden ben çok katı bir mana çıkarıyorum şu an bir garip haldeyim . Gönderdiklerinize okudum baktım ama yani eğitim önemli o okul gerçekten çok iyi bir eğitim veriyor ve o okula gitmem benim için önemli yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim .

Okudunuz mu?  Gusülde ağız içini yıkama konusunda vesvese yapıyorum nasıl kurtulabilirim?

Cevap: Üniversite Ortamında Nasıl davranılmalı

melle
Üniversite ortamında kendini aramdan korun genç, cennetlik gençtir.
Sen günaha yaklaşma diren Allah sana yardımm eder.
Selam ve merhabalarla bu işler başlar unutma!


bilimci67
Böyle put gibi durayım yüzüne bakmayım ne yapayım yani inan böyle görmemezlikten geliyr gibi davranıyorum kız da soğudu bana da davranışlarım garip geliyor :S

Okudunuz mu?  Kadın kocasını nasıl boşar?

melle
Bu işler böyledir, Ya Rabbini razı edeceksin ya da kızı


bilimci67
Teşekkür edeyim sizlere nurettin yıldız sohbeti hoşuma gitti takılırım inş. 🙂


melle
Nureddin Yıldız Hoca Türkiyedek en iyi Alimlerdendir.
Sohbetlerini Şiddetle tavsiye ederim.


Mimsumi
Sirf kiz diye uzayli gibi mi davraniyorsunuz yani ^.^ bana kalirsa erkek arkadaşlarınızla Nasilsaniz kizlar’lada aranizda bu sekil’de bir iletisim olmali, kiz diye ocu muamelesi yapmamalisiniz kimseye, ben’de arkadaşlarımla ders calisirken herkesle konusmak istiyorum, herkes gibi:), sizde bu sebeble cevrenizdekiler tarafindan soyut olmakla suclanabilirsiniz .

Okudunuz mu?  Arapça rakamlar nasıl yazılır?

bana bak
Mimsumi
Bu konudaki islami kuralları biliyor musun


bilimci67
Alın bir de buradan yakın işte ben de bunu kastediyordum…


Mimsumi
Neyi kastediyordunuz merak ettim^^

size kadin’lara yakinlasin demedim, ben’de lise’yi yurtdisinda tamamladim Kulturum ve ahlakim geregi erkek’te olsa kadin’da olsa mesafeliydim fakat hepsi beni samimi biri olarak gorurdu. Yarin is yasaminiz nasıl olacak saniyorsunuz ki ? Mesafeli ve samimi , boyle olmak zorundayiz ne yapacagiz ki baska:(

Okudunuz mu?  Yeterlilik sınavı: deneme fıkıh soruları

bilimci67
Yok ben de yakınlaşmayı kastetmedim cevabınız için teşekkürler 🙂


Mimsumi
Siz yanlis anlasilmayi kastettiniz(: yanlis anlasilmamak istiyorsaniz gumus bir alyans takin derse girerken , bu aklima neden daha önce gelmediyse.


bilimci67
Yok onu kastetmedim sizin daha önce yazdığınız gibi kıza böyle uzaylı gibi davranmak garip yani ama ortada harama bakma konusunda ayetler var ama durum böyleyken böyle bu konuda davranışlarınız nasıl olmalıdır ?

Okudunuz mu?  Kadınlarda meni ve mezi

yukarı …


Mimsumi
Samimi ama mesafeli dedim ya, belki kiskanc bir sevgiliniz var neden insanlar size uzayli diye baksin, its not them business. Insanlarin bize bakisini her an düşünseydik Allah’in rizasini gozardi edebilirdik, daha farkli bir cevap yok dunya uzerinde.

Okudunuz mu?  Kuran-ı Kerim okunduğu zaman ardından en güzel şekilde dua yapmayı öğrenmek istiyorum

bilimci67
Çok rahatsın o kdr ayet var vs . O ayetlerden dolayı içim hep rahatsız oluyor bir suçluluk hissediyorum ama sonuçta karma eğitim bu belki ben de bir takıntı olmuştur bu. Ama benim beklediğim böyle böyle ayetler var ama ahir zaman şartlarından dolayı şu ve şunlara dikkat edilerek şöyle yapılabilir bu böyle denilebilir çünkü bu bu durumlarda böyle fetvalar verilebilmektedir. Ya da bu durumda önemli olan şu şu veya su değildir önemli olan şunu şunu yapmak istemendir…

Okudunuz mu?  Kabir ziyaretine giderken eskiler bacak arasina 7 kat bez koyarlarmıydı kadınlar?

sorunun cevabında harama bakmamakle ilgili ayetler var isteyenler orayı inceleyebilirler harama bakmak ile ilgili ayet ve hadisler konusunda


Mimsumi
Dini gereklilikler soz konu oldugunda hiçte rahat biri degilimdir, hatta katı bir islam inancına sahibim.
Asıl size sormali o halde neden insanların bakışını bu kadar onemsiyorsunuz yani biz namus ve hayasini yitiren insanları benimsediysek onlarda bizi benimsemek zorunda bu kadar basit nerede olursanız olun eğilip bükülürseniz bir daha doğrulamazsiniz buna inanıyorum , millet sosyofobik diyecek diye dininizden taviz veremezsiniz.

Okudunuz mu?  Regl durumunda Allah virdi,zikri çekilir mi?

nur suresi 30. Ayet
Mü’min erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Bu davranış onlar için daha nezihtir. Şüphe yok ki, Allah onların yaptıklarından hakkıyla haberdardır.

Tevbe 71
Mü’min erkekler ve mü’min kadınlar birbirlerinin dostlarıdır. İyiliği emreder, kötülükten alıkoyarlar. Namazı dosdoğru kılar, zekâtı verirler. Allah’a ve Resûlüne itaat ederler. İşte bunlara Allah merhamet edecektir. Şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Okudunuz mu?  İlk Müslümanlar Kimlerdir Gördükleri İşkenceler Nelerdir ?

bu ayetler çok güzel izah etmis < bilinci67 >
< apotemi >
< gandalf >
< galadriel >
< legolas >
^.^

Bu kategoride yer alan Kuranı doğru ve güzel okumanın önemi nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Üniversite Ortamında Nasıl davranılmalı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.