Anasayfa
10 Aralık 2023, 7:52
Sohbet
Yönetici

Yardımlaşma ile ilgili örnek bir davranış

Yardımlaşma ile ilgili örnek bir davranış

melle
Kısaca yardımlaşma konulu örnek bir davranış yazarnısınız?

Hz. Ebu Bekir’in yardımlaşma ile ilgili örnek davranışı

Hz. Ömer (ra)şöyle anlatıyor:
Hz. Peygamber bir gün bizlere sadaka vermemizi emr etti. O sıralarda mal bakımından oldukça zengindim. Kendi kendime Eğer Hz. Ebu Bekir’i geçebilmem mukadderse ancak bugün olabilir dedim ve malımın yarısını getirdim. Hz. peygamber Aile efradına bir şey bıraktın mı? diye sordular. Evet, onlara da bir şeyler bıraktım dedim. Ne kadar bıraktığımı sorduklarında da Bunun kadar da onlara bıraktım cevabını verdim. Biraz sonra da Ebu Bekir geldi. Hz. peygamber ona da Ey Eba Bekir! Sen aile efradına ne bıraktın? o da Onlara Allah’ı ve onun resulünü bıraktım dedi. Bunun üzerine onu hiçbir zaman geçemeyeceğimi anladım. (Ebu Davud, Tirmizi)

Okudunuz mu?  Örnek davranışlar nelerdir?

Cevap: Yardımlaşma ile ilgili örnek bir davranış

ebuturab
kardeşler yardımlaşma tabi olduğumuz dinin en önemli örneklerindendir..sevgiyi muhabbeti ve güveni tazeleyen ve koruyan bir kavramdır..yardımlaşınız iki Allah sizlere rahmet etsin sıkıntınızı gidersin


yardımlaşma ile ilgili örnekler, yardımlaşma ile ilgili örnek bir davranış, yardimlasma ile ilgili ornek bir davranis

Bu kategoride yer alan Nas süresinde verilmek istenen mesaj nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yardımlaşma ile ilgili örnek bir davranış Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.