Anasayfa
25 Eylül 2021, 22:14
Namazlar
Yönetici

Namazda tahiyyat okumak farz mıdır?

Namazda tahiyyat okumak farz mıdır?

mum
Namazda tahiyyat okumak şafii mezhebine göre farz, hanefi mezhebine göre vaciptir.
Herkes kendi mezhebine uysun.

Tahiyyatın farz veya vacip olduğunun delili aşağıdaki hadistir:

İbnu Mes’ud (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (s) bana, avucum avuçlarının içinde olduğu halde, Kur’ân’dan süre öğretir gibi teşehhüd’ü öğretti." "Tahiyyât, tayyibât ve salavat Allah içindir. Ey Nebi, selam, AIlah’ın rahmet ve bereketleri senin üzerine olsun. Selam bizim üzerimize ve Allah’ın sâlih kulları üzerine de olsun. Şehadet ederim ki Allah’tan başka ilah yoktur, yine şehadet ederim ki Muhammed AIIah’ın Resüludür."
Bir rivayette "Allah’ın sâlih kulları" ibaresinden sonra şöyle denmişftir: "Siz bu teşehhüdü yaptınız mı semâ ve arzdaki bütün sâlih kullara selam vermiş olursunuz."

Okudunuz mu?  Kıldığımız Namazın Kabul Olduğunu Nasıl Anlarız. Buyrun bir bakın...

Cevap: Namazda tahiyyat okumak farz mıdır?

İZGEN
ettehiyat duası namazda oturuşta okunan duadır içiresinde kelimei şahadet geçmektedir.namazın olmasa olmazıdır hanifi mesebine göre kılınması vaciptir şafi mesebine göre farzdır


namazda tahiyyat yerine fatiha okumak, tahiyyat suresini okumak farzmıdır, tahiyyat nedir

Bu kategoride yer alan Anne babasının yaşadığı beldeye giden kişi seferi olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda tahiyyat okumak farz mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.