Anasayfa
7 Temmuz 2023, 3:02
Sohbet
Yönetici

Hz. İbrahim süresinden çıkarılabilecek dersler

Hz. İbrahim süresinden çıkarılabilecek dersler

melle
İbrahim süresinden çıkarılabilecek sonuçlardan bazıları

Ayetlerden Çıkan Hüküm Ve Hikmetler 6 madde halinde

1- Peygamberlerin gönderilmesindeki maksat, tektir. Onların görevi, insanları inkâr ve sapıklık karanlıklarından, iman ve hidayet aydınlığına çıkarmak için gayret göstermektir.

2- İnsanların, başlarına gelen büyük ve önemli olaylardan ders ve öğüt alıp, Allah’ın ihsan ettiği nimetleri hatırlamaları gerekir.

Okudunuz mu?  Anne-babası olduğu halde yetim ve öksüz büyüyen çocuklar var

3- Bu hatırlatma ve tenbihlerde çokça sabredip şükreden herkes için deliller ve öğütler vardır. Zorluk ve belâ içinde sabredilirken bolluk ve rahatlık hallerinde şükredilmelidir. Bu ayet, bir müminin, zamanını şu iki şeyin, yani sabır ve şükrün dışında geçirmemesinin gerektiğine dikkati çekmektedir.

Okudunuz mu?  Yolda sakız çiğnemek günah mı?

4- İsrâiloğulları, Firavun zamanında hem belâ hem de nimet halini yaşamışlardır. Fakat nimetin kadrini bilip şükretmedikleri gibi belâlara da sabret-memişlerdir. Bu durum, içlerinde inkâr ve inat emarelerini gördüğünde Musa (a.s.)’nın onlara yaptığı nasihatten anlaşılmaktadır.

5- Şüphesiz nimete şükretmek artmasına vesile olurken nankörlük de elden gitmesine sebeptir. Zira bu ayet, nimete şükrün, artma sebebi ve nimeti inkârın da eksilme ve elden çıkma sebebi olduğu hususunda açık bir delildir. Kim Allah’ın nimetlerine şükretmeye devam ederse Allah, o kimsenin nimetlerini arttırır. Kim de nankörlük ederse o câhil bir kimsedir ve Allah’ı bilmemek, en büyük ceza ve azaplara çarptırılmaya sebeptir. "Nankörlük ederseniz…" ayetinden maksat ‘inkâr etmek’ olmayıp "nimete nankörlük etmek"tir.

Okudunuz mu?  Hz süleyman mührü nedir

6- Şükrün faydası ve nankörlüğün zararları yine sadece şükreden ve nankörlük eden kişiyle alâkalıdır. Şükredilen mabûd ise, şükürden faydalanmaktan ya da nankörlükten zarar görmekten münezzehtir.


Cevap: Hz. İbrahim süresinden çıkarılabilecek dersler

AYSEN
hz ibrahim yüce Allah sonsuz bir güven ve tevekkül ile yaşamış ve doğru yoldan asla şaşmamıştır zira o bir peygamberdi ama onunda bir sınavı vardı ve gösterdiği sabır örnek alınacak haldeydi

Okudunuz mu?  Dua etmenin anlamı nedir? Kısaca

ibrahim suresinden çıkarılabilecek sonuçlar, ibrahim suresinden çıkarılabilecek sonuçları, ibrahim suresinden çıkarılacak dersler

Bu kategoride yer alan İslama göre kimler sorumludur ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. İbrahim süresinden çıkarılabilecek dersler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.