Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:21
sizden09
Abone

Kız kaçırmak günah mıdır?

Kız kaçırmak günah mıdır?

duran5836
Selamun aleykum,

ben 24 yasindayim, ve hala bir kiz bulamadim. Bir kaç tane kiz ile tanismak istedim, Facebook falan veya disarda, o bir kaç tane kızı annemle babamla gidip istedik fakat gelmiyorlar, o istemiye gittigim kizlar bir türlü istemiyor. Olay dövüse kadar bile gitti.

Ben iyilik istiyorum, kötülük degil, ben alacagim kizlara kötü davranmak istemiyorum, ömür boyu beraber yasiyalim istiyorum. Hemde tek o da degil, ben kiz bulamassam Namaz kilmaya tam baslayamiyorum, ben hergün Namazimi kilmak istiyorum, Karimla beraber Islam dinimizin kurallarina uymak istiyorum.

Okudunuz mu?  Celaleynin türkçe tefsirinin linki lazım

Ve birde Zina yapmayim diye ugrasiyorum.

Simdi sorum su, kiz istemese bile bir Kiz kacirsam SIZCE bir günahi olabilirmi?


Cevap: Kiz kacirmak

Mimsumi
sizi kacirsam ne hissedersiniz 🙂
resmen sok oldum^^ akil var mantik var, kiz istese bile kacmak yanlış , yani sizde bir kiz bulamadiniz mi 24 yasınıza kadar, kiz kacirinca size asik falan olacak mı sanıyorsunuz, sizin kardesinizi biri kacirsa ne hissedersiniz. Cevrenizi iyice arastirin mutlaka denk biri bulunur , mutlaka bulunur işiniz gücünüz yoksa bir iş bulun biraz fitness çalışın vucudunuz sekile girsin belki o zaman bir seyler olur giyim tarzinizida değiştirin madem bu kadar istiyorsunuz emek verin 6 ayda evlenecek birini bulursunuz inşAllah .

Okudunuz mu?  Hayızlı kadın kabir ziyaretinde bulunabilir mi?

Cevap: Kız kaçırmak günah mıdır?

duran5836
Cevabiniz için Tesekür ederim. Benim Cenem yamuk, ne kadar da Fitness yapsam, ne kadar da güzel giyinsemde. Ozaman o cenemi ameliyat ettirmem lazim, yani yaklasik 2 Sene kendimi devam yiyip bitirmem lazim?


Cevap: Kız kaçırmak günah mıdır?

@hmet
Anne babanın rızası olmayan bir evlilik bereketsiz yürür. Kaçırma işi çok çirkin bir iş (Kız ve erkek razı olsalar bile)

Okudunuz mu?  Kunut duaları KURANI KERiMDE hangi ayettte geçer ?

duran5836
Ben bu dünyanin haline aciyorum, kizlar begenmedigine varmak istemedigi yüzünden, annesi ve babasi mesela kiz okuyacak diye daha evlendirmediginden ve 18 yas siniri var mesela, bu yüzden bence Zina gittikce cogaliyor.

Bence zorla olsa daha iyi olur, ama doğru annesi babasi kizini kaciran kim, nasıl biri iyice bilmeden bence o da kötü olabilir anne ve baba için. Fakat benim niyetim iyi oldugundan belki zaman gecdikce alistiririm diye düsünüyorum. Zaman gecdikce insani Kacirmaya bile zorluyorlar.

Okudunuz mu?  Karı Koca Beraber Gusül Abdesti Alabilir mi?

Mimsumi
Sonu karakolda biter o olur:) yani neyine aciyorsunuz ki dunyanın haline kiz varir varmaz. Siz nasıl kendinize göre bir kadınla evlenmek istiyorsanız o kadınında beklentileri olabilir gayet doğal 🙂 bence cenenizde sorunda olsa biraz body yapın sonra bakarsınız onuda tedavi ettirirsiniz, insanlar dış gorunume bakıyor maalesef buna uymak’tan baska careniz yok.


mum
Kız kaçırmak günahtır hatta büyük günahlardandır.
Nedeni ise, müslümanın namusu koruma altındadır ona el uzatanı Allah Teala kırar ve yakar.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almak zor geliyor

Venüs
Kızı kaçırıp ne yapscan ki,başına iş alursın boş ver en iyisi bekarlık bütün kızlar senin 🙂
Hem sen kaçırmak istesende kız kaçmak istemeyebilir,önce bir kızla konuş sonra kaçır,kaçarak evlenenlerde var ama çoğu mutsuz,dini açıdan olmaz bilmiyorum kaçarak evlenenlerde var sonuçta ama çoğu mutsuz hem düğünde takılacak altınlardan olursun bak demefi deme:)


loser
Kızın rızası olmadan kaçırırsanız sonu karakolda hatta hapiste biter. Böyle bir saçmalık yapacağına hiç evlenme daha iyi. Kızın rızası olsa ama kızın ailesinin rızası olmasa yine olmaz. Çünkü dini nikah olmaz. Ben de 23 yaşındayım. Ben de çok seçiciyim ve karşı cins ile konuşma sıfır. Zaten hayatımda 1 kıza platonik aşık oldum. 6 sene oldu. O kızdan sonra hiçbir kız bana güzel gelmiyor. Hepsi itici geliyor. Yani evlenme ihtimalim seninkinden daha az. Ama böyle kız kaçırma gibi saçmalıklar yapacağıma evlenmeden ölene kadar yaşarım daha iyidir.

Okudunuz mu?  Maddî zenginlik için dua istiyorum .

Yaralı yürek
Merhaba arkadaşlar sizlere başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum ve fikirlerinizi merak ediyorum,

Sevdiğim bir kız var 3.5 yıldır birbirimizi tanıyoruz ve bu arada kız da beni seviyor, ilk senemiz dolduğun da ben kızın yaşadığı sehire gittim ve kuzenimin evinde buluştuk görüştük, yalnız evdeyken aramızda hiç bir şey geçmedi oturup sohbet ettik sadece… buluşmadan sonra kız evine gitti eve varınca kızı aradım konuşuyorduk öyle, abisi de kapıda kızı dinliyormuş, sonra telefonu falan elinden alınca herşeyi öğrendiler. Biz evde buluştuğumuz da resimler çekmiştik beraber abisi de bunları kızın telefonun da gördü ve bizi yanlış anladılar kızı dövdüler ağlattılar. Ertesi gün beni de arayıp çağırdılar babasıyla konuştum yüz yüze sonra mağum beni yanlış anladılar niyetimin kötü olduğunu sandılar sonrası mağlum ayrıldık 1 sene konuşmadık. O 1 senenin içerisin de kızın yengesine benim adıma bir fake hesab açılmış yengesi ve abisinin arasını bozacak laflar edilmiş benim adıma, tabi ben bunu 1 sene sonra duyuyorum hiç birşeyden haberim yoktu. Ben yapmamıştım ama benim adıma yazdıkları için ailesi benden şüphelendi benden bildiler. Ve benden daha da çok nefret etmeye başladılar. Beni kötü biri olarak görüyorlar oysa her iki olayda da hiç kötü bir niyetim yoktu.. Defalarca abisiyle babasıyla konuşmalara girdim sosyal medya üzerinden. Ama beni hiç dinlemediler.. Ben ve kız ise birbirimizi seviyoruz ve istiyoruz, kaçırmayı düsünüyorum kız da çok istiyor benim olmayı ama kaçmaktan korkuyor ailesin den korkuyor, ben ise herşey zamanla yoluna girer diyorum çocuğumuz olduğun da baban ikimizi de affeder diyorum hem bizim hiç bir suçumuz yoktu diyorum. Bu durum da ne yapmalıyım arkadaşlar kızı kaçırmam doğru olur mu? Bana lütfen yardımcı olun.

Okudunuz mu?  İslamda Kısasa kısas

fth123
Aynı şekilde ailene anlatıp onlardan yardım iste bu konuda.

Bu kategoride yer alan Cennet dereceleri ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kız kaçırmak günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.