Anasayfa
25 Nisan 2022, 14:35
Rüya Yorumu
Yönetici

İstihare nasıl yorumlanır

İstihare nasıl yorumlanır

Hillos
selamun aleyküm iyi günler ben ayrı olduğum ama sevdiğim kişi benim için hayırlı mı diye istihareye yatmıştım. rüyamda yeni sınıfımdan bir kız arkadaşımı görüyorum ve kız biraz dertli sohbet ediyoruz. parkatyız. arkasından yine başka bir kız arkadaşımı görüyorum oda bizde kalacakmış eve giderken bu sefer de ilkokuldan tanıdığım bir erkek arkadaşımı görüyorum. onu soruyor bana. sonra biz diğer kız arkadaşım ile eve gidiyoruz evde onun için duvara bir şeyler yazmışım onu buluyorum. birden de alafranga tuvalette sifonun kapağını kaldırıyorum ve ona ben yazmışım notlar kağıtlar buluyorum. yorumlarsanız sevinirim. kolay gelsin


Cevap: İstihare nasıl yorumlanır

@hmet
< ayrı olduğum ama sevdiğim kişi benim için hayırlı mı diye istihareye yatmıştım. >
İstihare sadece evleneceğimiz, istemeye gideceğimiz kişi için yaparız.
Öyle herkes için istihare yapılmaz.

1. yorum
< Rüyada arkadaş görmek salt anlamıyla iyidir ve iş hayatındaki yeniliklere, yükselmelere ve ilerlemelere işaret eder. Rüyada görülen arkadaşın iyi niyetli, dürüst biri olması da yine hayırlıdır ve rüya sahibinin hayatının uzunluğuna işaret eder. Arkadaş iyi niyetli değil de art niyetli biriyse rüya sahibinin asabiyetine ve bunu kontrol altına alması gerektiğine işaret eder. Rüyada arkadaşla yapılacak olan tartışma yapmış olduğunuz bir şeyden dolayı üzüleceğinize ve neden yaptığınız konusunda kendinizi suçlayacağınıza delalet eder. Eğer arkadaş sağlık sorunları ile savaşıyorsa kazancın artacağına, arkadaşın vefatı da uzun bir hayat işarettir. Eğer rüyada arkadaş sevinçli ve heyecanlıysa bu aynı şeyi rüya sahibinin de yaşayacağı anlamına gelir eğer rüyada görülen arkadaş mutsuz ve kederliyse o zaman bu o arkadaş için gelecek olan olumsuz bir haber anlamına gelir. >
2. yorum
< Rüyada tuvalet görmek haneye ve aile bireylerine işaret eder. Rüyada hela görmek aile içinde yaşanacak olan bazı tatsızlıklara ve problemlere işaret eder. Kişinin alın terine, hayatını idame ettirmesi için çalışmasına, eşiyle vakit geçirmesine, küçük bir iş yerine işaret ederken bazen de bekâr ya da öğrenci evine ve evin pisliğine delalet eder. Temiz tuvalet ise ev hanımının sorumluluklarını aksatmadığına, evine, eşine ve çocuklarına olan bağlılığına işaret eder. Temiz tuvalet aynı zamanda maddi güçlükler ve kısıtlı olan bütçe anlamına gelir. Rüyada küçük ve pis bir tuvalet görmek bunun tam aksine zenginlik ve çok para anlamına gelir. Bir erkeğin rüyasında küçük ve pis bir tuvalet görmesi demek, eşinin kendisine sevgi ve ilgi duymadığı anlamına gelir. >


Rüyamda biriyle tanışmak sarma yemek

Seher
Selamün aleyküm ben istihareye üç gün yattım ilk gün rüyamda tanımadığım bikaç kişiyle tartışıyodum ikinci gün bişi görmedim üçüncü gün gerçek hayatta iyi bir insan bununla tanış evlen dedikleri kişiyle tanışıyodum ve bayramdı gezdiğim evlerden biri bana al sarma ye diyip gönülsüz şekilde beyaz ve yeşil lahana yapraklarıyla ile yapılmış sarma verdi… Anlamı nedir acaba nasıl yorumlarsınız şimdiden teşekkürler…

Okudunuz mu?  İstiharede yeşil görmek

Yorum: İstihare nasıl yorumlanır

arifselim
Aleykum selam. Rüyada tartışmak tersi ile yorumlanır ve hayırlıdır. Son gördüğün rüyada olumlu manada yorumlanır. Bunlar dışında asıl önemli olan senin içine bu konuda gelen olumlu yada olumsuz olan hissindir. Bu his sana bir işaret olarak kabul edilir.

Okudunuz mu?  İstihare için yatmak şart mıdır?

Kayıtsız Üye
Ben istihare rüyasında bir keresinde ten rengi fil gördüm diğerinde ise açık renkli ama rengarenk bir çorap gördüm.netten baktım ama çeşitli yorumlar var yardımcı olursanız sevinirim


arifselim
İstihare için eğer uyuduğunda bu rüyaları görmüş isen her ikisi de hayırlı rüyalardır. İstihareden uyanınca senin içine zaten olumlu yada olumsuz olduğuna dair bir his gelir. Bu his yeterli ve en doğru işaret olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
Ben istifadeye yattım evleneceğim kişi için rüyamda baban hasta diyorlar baya zor kötü yollardan geçiyorum beni seven biri var bana yardım etmeye çalışıyor diyorum ben kendim giderim sonra babamın olduğu eve geliyorum annemağlıyor babam olmuş diyorlar babamın yüzü gülüyor gibi ben tam babamın ayağını öperken uyandim yorumlarsaniz sevinirim..

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında aydınlık odada olduğunu görmek

arifselim
Bu rüyanın yorumu maalesef bizim için açık değildir. En doğru işaret istihareye yatan kişinin içine gelen olumlu yada olumsuz olan hissidir. Eğer yinede için rahat değilse istihareyi tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
hangi kızın üstüne sifonu cekemez sen odur senin için hayırlısı parkta oturdugun kızı tanımaya calış okız o lacak diye düşünüyorum taktir Allahındır gönül işleri insanın ken dine bırakılmıştır


arifselim
İnsan iradesi ile bir karar verir ve karar verdiklerinden de Allah katında sorumlu tutulacaktır. Evlilik hafife alınmaması gereken ve kişinin dünyası kadar ahiretini de ilgilendiren çok önemli bir durumdur. Atacağı adımları hesap etmelidir ve elbette sonuçta Allah’a tevekkül etmelidir.


Kayıtsız Üye
Ben evlilik için istihareye yattım aslında çocukla görücü usulü tanıştık ilk başta annemlerde çok istiyorlardı ama şimdi istemiyorlar bende kararsız kaldım vr istihareye yattım rüyam çok karışıktı bir renk secemedim ama rüyamda bir hocaya ben istihareye yattım rüyamdada cam akvaryum içinde turuncu bir balık akvaryumun üstüne beyaz kağıt yeşil kalem koyuyorum diyorum oda bana bu hayırlıdır diyor ve ruyamı tek tek yorumluyor. Ne manaya geliyor ne yapmam gerek?

Okudunuz mu?  İstiharede tanımadığın bir erkek görmek

arifselim
Bir rüya olarak bu hayırlı manaya işarettir. Ancak yinede ilk olarak istişareden çıkan sonuçları göz önünde bulundurmalısın. İstiharede esas olan işaret, senin kalbinin neye meylettiğine bakmandır.


Kayıtsız Üye
Ben birisi için 4 kez istihareye yattim 3unde bir sey gormedim birinde en yakın arkadaşımın düğününde tam resim cekilecekken bana kiz içerdeki gelinliği getir diyor gelinliği elimde çok güzel bembeyaz ama biraz kisa taşıyorum önüne doğru tut diyor o şekilde foto çekiliyoruz kalkınca çok mutluydum ama gün içinde mutluluğun azaldı. Nasil yorumlarsiniz ?


arifselim
İstihare yapmanın nedeni bir konuda araştırma yapmasına rağmen kararsız kalınca yapılmasıdır. Eğer öyle bir durumda yapmışsan bu geçerli olur. Rüyan olumludur. Asıl olan ise kalbinin hangi yöne meylettiğidir. Kalbinin bu hissine bakman gerekir.


Kayıtsız Üye
sewgilim için istihareye yattım ve sevgilimi gördüm bana tebessüm ediyodu ve sonra siyah pantolon gördüm sonra ve sonra birden kendimi sevgilimin ailesinin yaninda buldum onlarda guluyolardi ve ordada sevgilimin yigeniin üzerinde beyaz bişeyler gördüm ama pek hatirlamiyon yardımcı olun lütfen


arifselim
Rüyanda olumsuz bir şey yoktur, olumludur. Lakin bunu evlilik için yapmışsan bir anlamı olur yoksa olmaz. Ayrıca istiharede senin kalbinin neye meylettiği önemlidir. Bu his sana daha açık bir işaret olarak kabul edilir. Çünkü rüya ile yanılmak mümkündür.

Okudunuz mu?  İstiharede tabak kırmak görmek

Kayıtsız Üye
Merhaba yengem evlenmeyi düşündüğüm kişi için istiare ye yattı rüyasında köye gitmiş çoluk cocuk kalabalık bir ortamdı. Beyaz yüksek bir ev gördüm ama içeri giremedik. Hemen onun yanındada teneke çakılmış ufak bir ev vardı dedi. Bi kadından bahsetmişler yaşlıymış bu kadin çok kötüymüş gelinin saçlarını kesip yastığa doldurmuş demişler. Rüyanın sonunda yengem kırmızı bir domates yemiş. Benim görüştüğüm çocuğun evi köyde ve onların evi tek bir tane bina sanki resmen orayı tarif etti yengem. Yardımcı olursanız sevinirim


arifselim
Merhaba. İstihareyi herkesin kendi işi için kendisi yapması gerekir. Başkasına istihare yaptırmak mekruhtur. Bu rüyadan ise net bir işaret çıkaramayız. En doğrusu senin kendin için istihare yapman olur.


Kayıtsız Üye
Istihareye hem gelecek hayatım mesleğim evliligim için yattım. Ilk başta ne suyu olduğunu bilmediğim bir üzerinde kayiktayken babamdan yanlış anlaşılmalar üzerin e dayak yediğimi gördüm.. sonra da başka birinin evine gitmiştim ve oldukça kalabalıktı ve içinde dört sene önceki eski sevgilim duruyordu. Sonra birden evin babası geldi ve hepsini şiddetli şekilde dövmeye başladı. Çok korktuğumu hatirliyorum. En son ise kadınlarla beraber bir banyonun içinde hep beraber yikandigimizi gördüm ve özel yerlerimi gizlemeye çalışıyordum onlardan. Hepsini bir gecede gördüm. Rica etsem cevaplarmisiniz.

Okudunuz mu?  İstiharede yumurta görmek

arifselim
İstihare bu şekilde niyetler için yapılmaz. Tek bir şey için ve o şeyde de her türlü araştırmalar yapmasına rağmen kararsız kalınca yapılır. Bu dediğin şekilde geleceği ile ilgili olarak istihare yapılmaz.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Ben biriyle evliliği düşünüyorum. O yüzden istihareye yattım. Rüyamda domates ve biber gördüm. Pazar arabasının içindeydi. Baya çok vardı iki sebzeden de. Gece istihareye yatmadan önce çok ağlamıştım. Sabah uyandığımda hiç ağlamak gelmedi içimden. Yorumlarsanız sevinirim.


arifselim
Aleykum selam. Sadece evliliği düşünmek yetmez. Mutlaka araştırma yapmış olmak ve kararsız kalmış olmak gerekir. Aksi takdirde istihare yapılması geçerli değildir. Eğer bunu yapmana rağmen kararsız kaldığın için yapmışsan o zaman geçerli olur. Bu rüyan ise net bir işaret içermiyor. Dilersen tekrar edebilirsin.


Kul07
Merhaba ben istihare ye yattım rüyamda eski eşim. .. hayırlı mı değil mi die rüyamda 2 adet içi boş beyaz A4 kağıdı gördüm masanın üzerinde duruyorlardı…sizce nasıl bu rüyam hayirlimi hislerim zaten ondan vazgeçmemesi söylüyor.. lütfen yardımcı olun


arifselim
Merhaba. Rüyan güzeldir ama asıl önemli olan istihare esnasında içine doğan hissin ve kalbinin ısınıp ısınmadığıdır. Eğer bu his gelmişse buna göre bir işaret kabul edebilirsin. Eski eş için mutlaka güvenilir ve sizi tanıyan kimselerle de istişare edin ve sonra bir karar vererek Allah’a tevekkül edin.

Okudunuz mu?  İstihare namazı mustafa karataş

Kayıtsız Üye
İş değişikliği için kendim istiareye yattım üç gün. Fakat bet bişey göremedim. Tanıdığım bir abla vardı ona yatmasını rica ettim. Oda rüyasında iki tan kocaman yemyeşil, meyvelerinin kocaman olduğu iki tane bahçe görüyor. Bahçede dolaşırken bir tane siyah köpek evine kadar kovalamaya başlamış. Köpek eline değmiş ısırmak için çaba gösterirken abla yüzüne Kapıyı kapatmış ve uyanmış. Bu rüyayı yorumlar mısınız? Kendisine kalbi yatkınlığı sordum avukatlık yap demişti. O siyah köpek kafamı karıştırdı.


arifselim
İş ile ilgili olarak asıl olan işin ehline danışmaktır. Bu konularda istihare yapmaktan çok araştırmak ve hem dini açıdan hemde kişiye uygunluk açısından değerlendirilmelidir. Ayrıca herkes kendi için istihare yapması gerekir. Başkasına istihare yaptırmak İslamda yoktur.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum ben evlenmek istedigim oglan hayirlimi degilmi diye istihare namazı kildim. Ilk rüyamda evlenmek istedigim oglani annesi ile yürüken gördüm ama bana arkasi dönükdü ve posta kutusunda isimsiz bircok beyaz mektup gördüm. Ikinci rüyamda tarlada kücük yesil marul gördüm ücüncü rüyamda evlenmek istedigim oglani bizim evimizde gördüm beni azarliyordu ve benim sacim uzundu ve kinaliydi. Son rüyamda kendimi halam ile beraber beyaz bir arabaya doğru yürüken gördüm, hava karanlikti sonrasinda alisveris merkezindeydik ve evlenmek istedigim oglanda ordaydi. Benim elimdede bir tepsi vardi.

Okudunuz mu?  İstiharede karanlık odada olduğunu görmek

arifselim
Aleykum selam. İstihare işareti olarak rüya görülmesinden mana çıkarmaya çalışmak yanlıştır. Rüya görülsün yada görülmesin önemli olan senin kalbinin hangi yöne meylettiğidir. Yani içinin o şeyden daralıp sıkılması olumsuz ve rahatlayıp huzur hissetmesi ise olumlu anlamında kabul edilir. Bu his ya istihare esnasında yada uyanınca gelebilir. Sende bu rüyaları önemseme ve bu dediğimiz şekilde hareket et.


Kayıtsız Üye
Hayırlı Ramazanlar,
Ben evlilik kararı öncesinde istihare yapıyorum. Bikaç kez hatırlayamadığım bölük pörçük rüyalar gördüm. Dünki rüyamda bir sınıfta öğrencilere sınav yapıcam, onların yerini düzenlerken birkaç kişi kayboluyor. Sınıfta yerden oldukça yukarıdaki bir dolabın içine şaka olsun diye saklanmışlar. Hepsi birden düştü ve o dolapta benim renkli çini işi porselen çay kupası ve tabaklarım varmış.Öğrenciler aniden dolaptan düştüler ve düşerken çay kupalarımı kırmışlar ama tabaklarımsağlamdı. Ben çok öfkelendim, tabakları alıp giderken birisi arkadan sarıldı,hareket etmemem için ellerime neşter yanaştırdı ellerimde küçük çizikler oldu. Hissiyatım ne olumlu ne olumsuz,sadece gördüğüm rüyadan korktum. Manalı bir rüyamı yoksa kendimi şartladığım için görülmüş karışık manasız bir rüyamı ayırt edemedim. Şimdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  İstiharede görülen renklerin anlamları

arifselim
Hayırlı ramazanlar. Gördüğün rüyan olumsuz bir rüyadır. Yinede istiharede önemli olan rüya değildir. Senin kalbine gelecek olan ferahlık yada darlık hissi sana işaret kabul edilir. Her ne hissedersen hisset mutlaka bilenlere ve güvenilir kimselere danışarak hareket etmelisin.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm. Evlilik karari vermekde zorlandığım için çevresinde çok güvenilen saliha birinden istihare için ricada bulunuldu benim adima. Rüyasında (yine çok güvenilen ve namahrem olduğu için bakkala bile gitmeyen saliha) iki arkadaşını üst kısımları kapalı siyah peçeli olarak, belden aşağısını ise kanlar içinde çıplak olarak ve iki gayru meşru çoçuk doğurduklarıni görmüş. Bağırarak uyanmış kendisi. Ben çok etkisinde kaldim bu rüyanın. Bir başkasına rica ettik ve oda pembe kaplar içerisinde doğranmış taze salatalık yediğini görmüş. Kafam karışti iyice. Görülenler de mi yorumlanmali yoksa sadece hissiyat mi yorumlanmali. Ve nasıl yorumlanmali. Rüyayla amel olunmaz dendi sorduğum bir kaç kişi ve biz nişanlandık ama içim rahat değil ve sanki rüyadaki gibi olumsuz bir şey yaşanacakmış gibi düşünceler geliyor aklıma.ilk görülen rüyadan dolayi nişanlimdan ayrilmak üzereyim. Tekrar mi baktirmaliyim. Tekrar tekrar baktirmak da doğru bir şey mi?

Okudunuz mu?  İstihare Yaptım rüyada idrar gördüm yorumlayabilecek Var mı ?

arifselim
Aleykum selam. Nişandan ve evet kararı verilmeden önce istişare ve istihare yapılır. İstihare başkasına yaptırılmaz. Görülen rüyalar olumsuz olduğu çok açıktır. Asıl olan isteği olan kişi kendi için istihare yapar ve rüya değil kalbinin hangi yöne meylettiğine bakarak bir işaret kabul eder.


Elif hifa
Selamünaleyküm kardeşim ben istihareye yattım hukuk kazanacak mıyım diye Çünkü çok merak ediyordum okuyabilecek miyim diye hayalimi gerçekleştirecek miyim sonra karar verdim istihareye yattım Rüyamda ise biz asansörün önündeyiz adliyedeki katipleri gördüm ve avukatı gördüm oradaki Katip abla beni avukatın yanına gönderdi


Tohat
Ve aleyküm selam kardeşim. Gördüklerim hayal ettiklerine yakın olması bilinçaltı ile açıklanabilir. İstihare rüyası olduğundan ancak hislerinin yönlendirdiği şekilde yorumlanır. Güzel hisle uyanmışsan hakkında hayırlıdır. Fakat bunu yedi defa tekrar etmen gerekmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


istihare nasıl yorumlanir, İstihare nasıl yorumlanır

Bu kategoride yer alan İstihare namazında karışık rüyalar görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstihare nasıl yorumlanır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.