Anasayfa
16 Ocak 2024, 0:46
Sohbet
Yönetici

Eleştiri ile ilgili ayetler

Eleştiri ile ilgili ayetler

nasih
Eleştiri hakkında ayetler

Allah Teala, seslerini elçisinin yanında yükseltenleri eleştirmesi:

1. ayet
Ey iman edenler! Seslerinizi Peygamber’in sesinin üstüne yükseltmeyin. Birbirinize bağırdığınız gibi, Peygamber’e yüksek sesle bağırmayın; yoksa siz farkına varmadan amelleriniz boşa gidiverir. (Hucurat 2)

Okudunuz mu?  Kadere müdahale edilebilir mi

Kapıyı çalma ve izin isteme adabına uymayanları Allah eleştirmiştir:

2. ayet
4. (Resûlüm!) Sana odaların arka tarafından bağıranların çoğu aklı ermez kimselerdir.

Rivayet edildiğine göre, Uyeyne b. Hısn ile Akra’b. Habis, Temim oğullarından yetmiş kişilik bir heyetle öğle vakti Allah’ın elçisine gelmişlerdi. Resulullah, odasında uyuyordu. Ya Muhammed! Dışarı çık, yanımıza gel! diye bağırmışlardı. Ayet bu tür davranışın uygunsuzluğuna dikkat çekmektedir.

Okudunuz mu?  Sevdiklerimize nasıl dua ederiz?

5. Eğer onlar, sen yanlarına çıkıncaya kadar sabretselerdi, elbette kendileri için daha iyi olurdu. Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir. (Hucurat 4-5)


Cevap: Eleştiri ile ilgili ayetler

AYSEVEN
bu hadislerden den anlaşılacağı gibi yüksek sesle konuşmayı dinimiz hoş karşılamamıştır herzaman sakin anlaşılır ve sabırlı konuşmak karşısındaki insanı rahatsız etmeden bir konuyu anlatmak gerekir

Okudunuz mu?  Bir Eğitimci Olarak Hz.Muhammed ve Öğretim Metotları

eleştirmek ile ilgili ayetler, elestiri ile ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin ibadetlerine devamlılığı konusunda hayatından örnekler nelerdir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eleştiri ile ilgili ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.