Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:51
Sohbet
Yönetici

Peygamberimizin Allah’a olan bağlılığı hakkında örnekler

Peygamberimizin Allah’a olan bağlılığı hakkında örnekler

melle
Peygamberimiz Hz. Muhammedin (sav) Allah’a olan bağlılığı hakkında bir örnek olay?

Müşrikler, Peygamberimize ülkelerini yönetmelerini ve sınırsız para teklif etmişler Allah yolundan vaz geçmesi için ama peygamberimiz kabul etmemişti.
Güneş ve ay’ı iki avucuma koysanız yine yolundan dönmem demiştir.
Bu en güzel örneklerden biridir.

Okudunuz mu?  Türkçe kelimeler yerine yabancı dillerden alınan kelimeleri kullanmanın başlıca sebebleri nelerdir ?

Cevap: Peygamberimizin Allah’a olan bağlılığı hakkında örnekler

Kayıtsız Üye
Ya çok güzel


Yorum: Peygamberimizin Allah’a olan bağlılığı hakkında örnekler

Kayıtsız Üye
Bence bu iyi ama yazım yanlışlarına dikkat etmemişsin iğneden iyi ve biraz daha yaz çok örnek var bunla ilgili


Yorum: Peygamberimizin Allah’a olan bağlılığı hakkında örnekler

Kayıtsız Üye
Doğrusu yazılışı şu:
Müşrikler Peygamberimize Allah yolundan vazgeçmesi için, ülkelerini yönetmeyi ve sınırsız para teklif etmişler. Peygamberimiz kabul etmeyerek: " Güneş ve Ay’ı iki avucuma koysanız bile O’nun yolundan asla dönmem" buyurmuştur.

Okudunuz mu?  Hanefiler'de karides ve midye yemek.

Kayıtsız Üye
bu da değil şurayı yanlış söylüyorsunuz ”amca bu işten vaz geçmem için güneşi sağ ayıda sol elime verseler dahi ALLAH bu dini üstün kılıncaya kadar veya ben ölünceye kadar vazgeçmeyeceğim” demiştir.


Kayıtsız Üye
Hayır öyle değil. bir gün Ebu talip’e müşrikler demişler ki ;o yiğenine söyle bu davadan vazgeçsin ona sınırsız para vereceğiz ve onu buranın en güzel kızı ile evlendireceğiz Ebu talip müşriklerin söylediklerini Hz. Muhammed (s.a.v)’e müşriklerin söylediklerini söyler ve Peygamberimiz (s.a.v);amca onlara söyle bu işten Vazgeçmem için güneşi sağ ayı da sol elime verseler dahi Allah bu dini üstün kılıncaya kadar veya ben ölünceye kadar bu dinden vazgeçmeyeceğim demiştir.

Okudunuz mu?  Dilleriyle insanları kıranları ibadetleri temizleyemez kimin sözü

Mumsema 2
Haklsın dostum doğru anlattın ve tam anlattın doğru


Kayıtsız Üye
Peygamber Efendimiz’in İslamiyet’in doğuşu ve yayılışında çok büyük sıkıntılar çekmiş, çok büyük mücadelelerden geçmiştir. Müşrikler tarafından türlü eziyetlere tabi tutulan Efendimiz, aynı zamanda türlü dünyevi nimetlerle davasından vazgeçirilmeye çalışılmıştır. Dava arkadaşları kızgın çöller üzerinde işkenceler görmüş, ilk inanlardan olan topluluğa eziyetler, hakaretler edilmiş, ekonomik yaptırımlar uygulanmış, açlık ve sefaletle yollarından döndürmeye çalışılmıştır. Bu süreçte Efendimiz’e Mekke’nin başına geçmesi teklif edilmiş, sınırsız mal, mülk ve altın vaad edilmiş, en güzel kadınlarla evlendirilme önerilmiştir. Özellikle Efendimiz’in himaye eden Mekke’nin ileri gelenlerinden olan Ebu Talib’e baskı kurarak bu teklif ve savaş tehditlerle onu ikna etmesi istenmiştir. Mekke’nin ileri gelenlerinden o dönemde kendisini savunan tek kişi olan Ebu Talib de Efendimiz’i bu davadan vazgeçirmek için ikna etmeye çağırmış, ona bu konuda telkinde bulunmuştur. Ancak bu dünyada yaşamış davasına ve Allah’a bağlılığı en yüksek insan olan Peygamberimiz muhteşem bir cevap vermiştir. Amca! Eğer ki onlar Güneş’i sağ elime, Ay’ı da sol elime verseler vAllahi ben bu davadan geri dönmem. Ya Allah bu dini hâkim kılar, ya da ben bu yolda yok olur giderim. Diyerek davasına olan bağlılığını hiç tereddüt etmeden kendisini himaye eden tek insana söylemiştir. Öylesine bağlıdır ki Efendimiz Rabbine ve davasına, bunun dışında mal, mülk, para, şöhret hepsini elinin tersine itmiş, Rabbiyle birlikteliği diğer tüm birlikteliklere tercih etmiştir.

Okudunuz mu?  Abdest gusül ve teyemmüm arasındaki farklar ve benzerlikler

NuredA
Ey amca güneşi sağ elime ayıda sol elime verseler ben yine bu davadan VAZGEÇMEM demiştir .:):)


peygamberimizin Allah’a bağlılığı, Hz Muhammedin inancına bağlılığı ile ilgili bir örnek, Hz Muhammedin inancına bağlılığı ile ilgili örnek

Bu kategoride yer alan Yasin kampanyalarına katılmak/düzenlemek caiz mi? iş sahibi olmak için yasin okumak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimizin Allah’a olan bağlılığı hakkında örnekler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.