Anasayfa
2 Aralık 2023, 5:29
Sohbet
Yönetici

Temizliğin hayatımızdaki önemi

Temizliğin hayatımızdaki önemi

melle
Evimizi, işyerimizi, Sınıfımızı ve okulumuzu temiz tutmak için neler yapmalıyız?

Akıllı tüm insanlartemizlik ve güzelliğe büyük önem verir. Temizlik; Kişinin maddi ve manevi kirlerden temizlenerek iç ve dış aleminin temiz olması demektir. Temizlik, ibadetlerimizin şartı, sağlıklı yaşamanın da gereğidir. Temizlik Allah sevgisini kazanmaya en güzel vesiledir.

Okudunuz mu?  Rükudan kalkınca ne denir

Temizlik; Vücut başta olmak üzere elbisesi, yemesi, içmesi, çevresi yollar, sular, yaşadığı bütün mekânları kısaca faydalandığı her şeyi temiz tutmaktır. Kur’an, Elbiseni de
(daima) temiz tut , Ey insanlar! Yeryüzündeki temiz ve helal şeylerden yiyin buyurarak elbise temizliğine, sağlıklı ve helal gıdalardan beslenilmesi gerektiğine dikkat çekmektedir. Hz. Peygamber (s.a.v.) kibre sebep olmamak kaydıyla temiz ve güzel giyinmeyi tavsiye etmektedir.

Okudunuz mu?  Müşrik, münafık, kafir kme denir ?

Cevap: Temizliğin hayatımızdaki önemi

AYSEVEN
temizlik insanın hayatına bir çok yenilik düzen ve sağlık getirecek bir olgudur temizlik ayrıca dininde bir emridir müslüman temiz olmalı temiz yemeli içmeli giymeli ve yaşamalıdır


hayatimizda iç temizligin onemi

Bu kategoride yer alan Bir işe türk gibi başlamalı ingiliz gibi bitir ne demek? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Temizliğin hayatımızdaki önemi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.