Anasayfa
7 Ekim 2021, 23:01

Vesvese hastalığı nasıl geçer?

Vesvese hastalığı nasıl geçer?

mum
vesvese hastalığı geçmesi için ne yapmalı?

– Şeytandan Allah’a sığınılır (Euzu çekilir)
– Çokça zikredilir
– Vesvese geldiğinde şeytandan olduğunu ve tekrar yapılmaması gerektiği bilinmelidir.


Vesveselerle İlgili

Svvl
Merhaba,aklıma bir şey takıldı da. Kişiye vesvese geldiğinde o kişinin kalbi bunlardan rahatsız olmuyor hatta o kişi şeytanın vesvesi olduğunun farkında bile olmuyor,direkmen kendi düşüncesi ve hissi olduğunu kalbi rahatsızlık duymadan kabul ediyorsa ruhen hasta olduğu anlamına mı gelir? Peki bu kişi ruhen hastaysa ne tür manevi bir tedaviyle iyileşir?

Okudunuz mu?  Zihin nasıl boşaltılır?

Yorum: Vesveselerle İlgili

mumsema
Mü’min, aklına gelen kötü düşüncelerin şeytandan olduğunu bilir ve Allah’a sığınır. Kişi kendi düşüncesi olmadığını sanması cehaletindendir/hastalık değildir.


Yorum: Vesvese hastalığı nasıl geçer?

Kayıtsız Üye
Akla gelen kötü düşüncenin şeytandan kaynaklandığı bilinirse bunu insan yerine getirmemelidir. Kendisine iyi gelecek dualar farklılık gösterebilir. Yalnız kaldığı anlarda, yalnızlık duygusu çekenlerin okuduğu dualar faydalı olur. Şeytandan gelen kötü telkinler elden geldiğince benimsenmemelidir.

Okudunuz mu?  Adak kurbanının bedeli para olarak fakire verilebilir mi?

Kayıtsız Üye
Şeytanın kalpten hortumunu çektiği duaları okuduktan sonra şeytan kendinden uzaklaşsada bir insan duayı okuduktan sonra boş durursa yani bir şeylerle meşgul olmasa şeytan tekrar kendisine tesir eder.Çünkü şeytan boş duranın kalbinde konaklar. İfritler ise büyük günahlara tövbe edilip uzun süre tekrarlanmazsa uzaklaşabilir.

Okudunuz mu?  Mahrumiyet belirtileri ve sebepleri nelerdir?

Kayıtsız Üye
Devamlı abdestli olmanız gerekir. "Allah, Allah,Ya Allah" şeklinde zikir edin. Aklınıza kötü düşünceler geldiğinde "şeytandan Allah’a sığınırım" diyin. İlim öğrenin ve iyi işlerle uğraşın. Başını uzatarak günde bir kaç kez"La ilahe illAllah" diyin. Allah’ın isimleri arasında bütün hastalıkları iyi edebilecek isimler vardır. Günahlarından affı ve tövbelerin kabulü için, sabırla her gün uzun süre dua edin. Büyük günahlardan uzaklaşın.

Okudunuz mu?  Cennet ve Cehennemin Ebediyeti

Kayıtsız Üye
Haramlardan uzak durun. Zinaya yaklaşmaya tövbe namazı ile tövbe edin.Büyük günahlardan kaçının.Odanızda haram olabilecek bir bilgisayar versisi dahi olmasa iyi olur. Ya vahidül baki evvelü külli şey’in ve ahirahü günde 24 kez fayda verebilir. Namazlardan sonra namaz tesbihatı kitabı ile yapılan dualar yapıldığı sürece hastalığın belirtileri düzelebilir.Veya en çok euzü besmele çekin. Namazlardan sonra dünya ile ilgili bir şey istemeyin. Çünkü bir insan namaz esnasında zaten hem dünya hem ahiret için zorunlu şeyler için dua ediyor.Esas şifa namazda yükselen enerji iledir.

Okudunuz mu?  Toprak Yemek Haram mı?

Kayıtsız Üye
Alimlerin kitaplarını okuyun.Orada bilgi yer alabilir bu konuda.Dua kitaplarını, kitap evlerinden alın ve tarif edildiği şekilde okuyun.Namazlardan sonra önce dünya sonra ahiret için bir dilek dilemelidir.


Kayıtsız Üye
Takıntı,vesvese ve evham gibi problemleri olanlar belirli konularda çok dikkatli olmalıdır.Her şeyden önce hastalığının şifasını aramalı ve gerekenleri yapmalıdır.Gereken önlemleride almalıdır.Bu durumda olanlar için çok önemli bazı önerileri yazalım;1-Geçmişte yaşanan hiç bir durum için yapacak bir şey yoktur.Yaşanır ve sona erer.Hiç bir şekilde değiştirilemez geçmişte yaşananlar.Bu nedenle geriye dönüp yapılan hatalara bakılmamalıdır.2-Gelecekte yaşanacak hiç bir şey önceden bilinemez.Bu nedenle geleceği görür gibi davranmamalıdır ve yorum yapılmamalıdır bu konularda.3-Yardımseverlikte çizgiyi geçmemelidir.Her şeyin fazlası zarardır.5-İnsanlara fazla güvenmek doğru olmaz.Bir insan özellikle, yakınları dışındaki kişilere çok güvenmemelidir.6-İnsanın dış görünüşü değil,kafasındaki düşüncelerin doğruluğu önemlidir.Bu nedenle hiç kimseyi dış görünüşü ile yargılamamalı ancak fikirleri ile değer vermelidir bir kişiye.Kendine bile bir insan doğru fikirleri nedeni ile değer vermelidir.7-Hayatta her şey istediğiniz gibi olmaz.Bu nedenle bazı sıkıntılar ve hoş olmayan durumlar hoş görü ile karşılanmalıdır çok ciddi sorun yaratmadığı sürece.8-Bir insan anormal davranışları varsa bunu kabullenmelidir ve düzelmeye çalışmalıdır.Çünkü anormal olan bunu kabul ederse düzelmeye başlar.

Okudunuz mu?  Fiili dua ne demektir?

vesvese hastalığı nasıl geçer, vesvese, Ateistler diyor ki

Bu kategoride yer alan Dua yakmak günahmı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesvese hastalığı nasıl geçer? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.