Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
sizden93
Abone

Haram işlerken Kelime-i şehadet, Kelime-i Tevhid vb. şeyler getirilebilir mi

Haram işlerken Kelime-i şehadet, Kelime-i Tevhid vb. şeyler getirilebilir mi

dursunm123
Haram işlerken Kelime-i şehadet, Kelime-i Tevhid vb. şeyler getirilebilir mi


Cevap: Haram işlerken Kelime-i şehadet, Kelime-i Tevhid vb. şeyler getirilebilir mi

imam
Haram/Günah işlerken zikretmek yani besmele çekmek yada kelimei tevhid ve şehadet getirmek küfürdür insanı dinden çıkarır.


Yorum: Haram işlerken Kelime-i şehadet, Kelime-i Tevhid vb. şeyler getirilebilir mi

Kayıtsız Üye
Ben tesettürsüz bir bayanım bazen yolda içimden Kelime-i Şehadet getiriyorum veya sesli bir biçimde besmele cekiyorum, İnşAllah diyorum. Şimdi ben haram işlerken bunları yaptığım için dinden mi çıktım?

Okudunuz mu?  Etek traşı traş makinası ile olmak caizmidir?

Allah razı olsun. Dışarda baş açık yürürken de Kelime-i şedadet getirebilirim yani değil mi?


Yorum: Haram işlerken Kelime-i şehadet, Kelime-i Tevhid vb. şeyler getirilebilir mi

mum
Başı açık zikretmek caizdir, baş açıklığın günahı vardır hesabını Allah’a verirsiniz ama bu durumda zikirden uzak kalmayın.

Okudunuz mu?  Oruç ile ilgili güzel sözler

Kayıtsız Üye
Benim gelirimin çoğu haram. Evde ve dışarda aklınıza gelebilecek günlük işlerimi bu çoğu haram olan karışık para ile karşılıyorum (hesabıma yatırıldığı için ikisini ayırdetmek zor). Hala iş bulamadım maalesef, o yüzden bu şekilde geçiniyorum. Bu para ile kullandığım suyu, banyo yahut yemek için kullanırken, yahut bu para ile aldığım malzemeler ile yemek yaparken, yada herhangi bir şekilde haram para ile alınmış bişeylerle uğraşırken veya kulanırken dua etmek, tövbe etmek, şehadet getirmek insanı dinden çıkarır mı? Bunları yaparken yemeği bırakmak, yemek yemeğe ara vermek, yahut banyodan çıkmak, sudan elimi çekmek, interneti kulanmayı bırakmak, telefonu elimden bırakmak, yolda yürürken poşetleri bırakmak gibi bişeyler yapmam gerekir mi?

Okudunuz mu?  Hanımlar Kocalarına karışma ölçüleri nedir?

ACİLSERVİS
Tövbe etmekten bahsediyorsun ama daha öncesinde malesef bir süre daha haram yemem lazım diyorsun. Tevbe pişmanlıktır sende bu durum yok bunu sen itiraf ediyorsun. Öyle gözüküyorki psikolojik hastalığın var sen bu branşta bir doktora görün.


Kayıtsız Üye
Pişman olmadığımı nerden biliyorsunuz? Hasta sınıfında olduğumu nerden biliyorsunuz? Aylardar kendimi yiyip bitiriyorum hala iş bulamadım diye. Okumak için başka bir yere taşındım. Öğrenciyim ve yalnızım, geçinmek için burs ile birlikte faizli ödemeli borç alıyorum. İş arıyorum, bulamıyorum. Faizin haram olduğunu ve ödememin de haram olduğunun söylendiğini sonradan öğrendim.

Okudunuz mu?  İslamda Övülmeyi sevmek

Ben haftalardır Allah’a dua ediyorum bana bir iş nasip eylesin, onun rızası için helal kazanıp yiyeyim, haramlara tövbe edeyim diye ama hala bişey bulamadım.

Hatta oturduğum şehrin trenle 1-1,5 saat uzaklarında olan yerlere de başvurdum. Yine yok.

Ben ne yapayım bu durumda? Okulu mu bırakayım? Tekrar baba evine mi döneyim? Haram yollardan meslek edinmek istemiyoum ama neredeyse okul bitti ve hala tövbe edemedim, intihar da edemem. Hala da haramdan geçiniyorum ve bu durumdan rahatsızım ve Allah’ın bilmesi de yeter… Burda öğrenmek istediğim hala bu durumdayken önceki bahsettiğim durumlarda ne yapabileceğim. Cevap veremiyorsanız yinede teşekkürler.

Okudunuz mu?  Gusülde şüpheye düşüyorum

ACİLSERVİS
Sadece ilk soruna cevap yazayım.
Benim bildiğim bir şey yok kendin söyledin. Ben senin söylemediğin bir şey iddia etmedim. Sen çoğu işlerim haram diyorsun haramdı demiyorsun arkasında tevbeden bahsediyorsun.


Kayıtsız Üye
. bak kardeşim sen faiz yiyorum diyorsun öncelikle sana tavsiyem haram yemeği bırak bırakırken hasbunAllah de sürekli dışarıda kalacağını bilsen bile aldırma korkma vAllahi Allah yardım edecektir sana güzel bir tövbe et ve namazını kıl kaçırma farz namazlarını hasbunallhi dilinden bırakma bak bakayım Allah kuluna tövbesinden sonra nasıl yardım ediyor vesselam

Okudunuz mu?  Ümm-ül Kitab Levh-i Mahfuz Mudur Yoksa Farklı Mıdır ?

vesvese

Bu kategoride yer alan İçinden Allah'ın sesini duymak? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haram işlerken Kelime-i şehadet, Kelime-i Tevhid vb. şeyler getirilebilir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.