Anasayfa
3 Eylül 2022, 4:01
missa09
Abone

Erdemli ve dürüst olmak niçin önemlidir

Erdemli ve dürüst olmak niçin önemlidir

Kayıtsız Üye
Erdemli ve dürüst olmak niçin önemlidir kısaca bilgi verir misiniz


Cevap: Erdemli ve dürüst olmak niçin önemlidir

Fetva Meclisi
Erdemli Ve Dürüst Olmanın Önemi Kısaca

Hayatta insan için önemli olan erdemli bir insan olarak yaşamaktır. Erdem, insanca kabul edilen güzel davranışların benimsenmesi ve hayatın her alanında, her zaman uygulanmasıdır.Bir bakıma erdemlik ahlaki açıdan doğruluktur ve tutarlılıktır.

Okudunuz mu?  Kadınlar özel günlerinde Cevşen ve Kulubud-Daria gibi dua metinlerini okuyabilirler mi?

Erdemli insan, yanlışın peşinden gitmeyen, doğruyu savunan, benimseyen insandır. Erdemli insan komşusu farkına vardığında utanacak bir hareket yapmaz.

Erdemli ve dürüst olmanın önemi ise kişiyi yiğitlik, doğruluk, dürüstlük, bilgi sahibi olmak, güvenilir olmak, kararlılık, cesaret, ölçülü ve dengeli olmak, kendini bilmek gibi toplum tarafından kabul edilen doğru, güzel, iyi davranış kalıplarının benimsenmesi ve ona uygun davranılmasına yöneltir.

Okudunuz mu?  Boş konuşmamak için ne yapmalı

Erdem, iki yüzlü olmamaktır; riyakarlıktan uzak; kendiyle tutarlı; insanlara yol gösteren; örnek olan davranışların benimsenmesi ve uygulanmasıdır. Erdemli insan sözüne güvenilir, iyi insandır.

Bu kategoride yer alan Namazı hangi tarafa kılıcağini bilmemek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erdemli ve dürüst olmak niçin önemlidir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.