Anasayfa
18 Eylül 2021, 21:37
Sohbet
Yönetici

Düzen ile ilgili hadisler

Düzen ile ilgili hadisler

melle
Düzen hakkında hadisler

Allahın elçisi Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyurdu: Birinizin şeytan gibi saçı başı dağınık olmasından böylesi daha iyi değil mi?
Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) üzerinde kirli elbiseler bulunan birini göstererek: Şu kişi acaba elbisesini yıkayacak bir şey bulamıyor mu? buyurdu.

Okudunuz mu?  Muhtaç durumda olanlara yardım etmek neden önemlidir ?

Peygamberimiz (s.a.v.); beden elbise yiyecek giyecek ev ve sokak temizliğine fevkalâde önem verirdi. Bununla beraber kalb ve ruh temizliğinin ehemmiyetini de ısrarla belirtirdi. Bunun içindir ki; Müslüman elinden ve dilinden Müslümanların zarar görmediği kişidir


Cevap: Düzen ile ilgili hadisler

İbrahim
Müslüman başkasına zarar vermeyen temiz ve düzenli bir kişilikte olması gerekir. çünkü Peygamberimiz Peygamberimiz (s.a.v.); beden elbise yiyecek giyecek ev ve sokak temizliğine çok önem verirdi.

Bu kategoride yer alan Mezi nasıl gözükür başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Düzen ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.